Hur väljer jag mellan Medicare planer?

Det kan vara förvirrande och svårt att försöka välja Medicare planer. Det har skett vissa förändringar under de senaste åren på det sätt Medicare erbjuds. Vissa människor väljer inte ett plan och helt enkelt acceptera deras Medicare del A och B, medan andra tar dessa två och lägg på ett Medicare del D plan, även kallad receptbelagda läkemedel täckning. Omväxlande, en del människor väljer att köpa en Medigap plan som kan omfatta receptbelagda läkemedel, och kan bidra till att uppfylla en del av kostnaderna för coinsurance betalningar och självrisker som återstår att betala enligt del A och del B. Det andra alternativet är att skriva in sig i Medicare del C eller Medicare Advantage planer, som kan hälsa underhåll organisationer (HMOs), Preferred Provider organisationer (offentliga postoperatörer) eller privat avgift för service (PFFS) planer.

När vi diskuterar del C, många människor har funnit denna ett bra alternativ jämfört med att helt enkelt ta Medicare i dess normala form. Beroende på var människor bor de bör ha tillgång till ett antal planer som de normalt betalar för ovanpå betala Medicare del B betalningar, vilket lätt kan för att kraftigt höja de totala vårdkostnaderna varje månad. Oftast det billigaste av dessa planer är HMOs som begränsar antalet läkare människor kan se. Varje läkare är en deltagare i ett nätverk, och patienter måste godkännas för att se en specialist. Bara ibland, kan när det inte finns några specialister tillgängliga på nätet, människor går utanför nätet. En HMO kan ändå vara en bra plan, om den har massor av leverantörer, och folk betalar copayments som är fördefinierade i stället för coinsurance. På toppen av det, dessa planer kan ha låg självrisk om något.

PPO Medicare planer är något liknar HMO, men de tillåter människor att se specialister på egen remiss. Valet kan vara en fördel här, men det kan finnas inneboende ekonomiska problem med en offentlig postoperatör. Om människor går utanför Preferred Provider nätverk, kan de betala mycket mer i kostnad och kan ha för att möta mycket stora självriskerna karaktären av tusentals dollar innan försäkringsbolaget kommer att ersätta läkare för något. Under senare år har offentliga postoperatörer inte bara börjat ta ut en copayment för tjänster utan att de också bedöma coinsurance betalningar (i procent) för vissa tjänster som förfaranden i en medicinsk kontor och sjukhusvistelse.

Dessutom planerar många PPO nu har ett begränsat antal i nätoperatörer och det kan betyda folk snabbt kunna spendera massor av pengar till sina avdragsgilla beloppet. De som är intresserade offentliga postoperatörer bör få en leverantör lista och sedan ringa specialister på denna lista för att kontrollera de fortfarande delta. På toppen av det, bör de som överväger att offentliga postoperatörer avgöra om de hade råd med självrisk som måste uppfyllas.

De privata Avgiften för tjänsten Medicare planer oftast bedöma en extra avgift under Del B betalning. Det företag som en person kontrakt innehåller en självrisk och då människor är fria att se alla läkare som kommer att ta dem. Denna sista del är viktigt, läkare har rätt att acceptera eller avvisa denna försäkring som helst, och en läkare som tar det en gång, behöver inte acceptera det i framtiden, vilket kan strida mot kontinuitet i vården. Förutom att betala de fastställda copayment, eftersom den tilltalade kommer sannolikt också att betala 15% under de typiska Medicare avgift. Å andra sidan, som offentliga postoperatörer och HMOs, PFFS Medicare planer kan omfatta saker som inte är traditionellt en del av Medicare täckning.

Många av dessa planer erbjuder receptbelagda läkemedel täckning, vilket är en bra sak att leta efter. Människor bör jämföra planer, undersöka tillgängliga leverantörer i HMOs och offentliga postoperatörer, och titta på avdragsgilla kostnader, medan de utvärdera särskilda förmåner som erbjuds av varje plan. De kan också jämföra dessa planer mot Medigap täckning, vilket kan ge ytterligare täckning och menar människor betala ut mindre pengar i saker som coinsurance för regelbunden del A-och B-tjänster. Om människor väljer en av Medicare planer som inte ger receptbelagda läkemedel täckning, bör de se till de olika del D planer som ger detta, och som kan hjälpa till att spara pengar på receptbelagda läkemedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.