Hur väljer jag det bästa injektionsställe?

Välja det bästa injektionsställen bör vara beroende av läkarens anvisningar och den typ av läkemedel du använder. I de flesta fallen var det främsta farhågor för att välja om att administrera nålen finner någonstans som kommer att orsaka så lite smärta som möjligt och samtidigt tillåta kroppen att grundligt ta upp läkemedlet. De vanligaste områdena för att injicera insulin och andra självadministrerade läkemedel är överarm, lår, mage och ibland skinkorna.

De mest använda injektionsställe feta områden på kroppen. Detta beror på att fettet ger kroppen möjlighet att tillgodogöra sig läkemedel snabbare och grundligare än muskler, vilket ger dig fler fördelar med mindre droger behövs. Insulin är den vanligaste självstyrande behandling, och det är lättare tas upp i buken, följt av armar och lår. Skinkorna i allmänhet inte rekommenderas.

När injektioner behövs dagligen, är det viktigt att växla injektionsställe att möjliggöra en bättre absorption och mindre smärta för patienten. Fetthaltiga avlagringar kan även ackumuleras under huden om ett injektionsställe används alltför ofta. Detta kan skapa en knöliga utseende och förhindrar medicinering eller hormon effektivitet.

aldrig själv injicera inom två inches (5,08 cm) i naveln, och växla upp injektionsstället varannan dos. Till exempel, om du injicerar insulinet i magen på morgonen och behöver en dos på kvällen, injicera din arm under kvällen doseringen. Detta kommer att ge din kropp att absorbera saker och ting bättre, och förhindra att platsen blir öm på grund av överanvändning. Om du väljer att göra alla dina injektioner i samma allmänna plats, se till att de exakta injektionsställe rörd av en tum (2. 54 cm eller mer varje gång.

föra noggranna anteckningar över när och var du injicerar. Detta säkerställer att du inte överanvända samma injektionsställe om och om igen, eller för mycket medicin. Om du inte har fört noggranna anteckningar i det förflutna och har problem att komma ihåg när du senast administrerade läkemedel, välj en plats som du sällan använder, exempelvis de inre låret.

Om det någon gång någon av dina vanliga injektionsställen bli röd, svullen, stel, öm, eller du får några andra ovanliga symptom, kontakta din läkare omedelbart. Detta kan bero på allt från överanvändning av samma plats, en allergisk reaktion, eller annat tillstånd. Avbryt injektionerna och se din läkare, särskilt om problemet kvarstår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.