Hur väljer jag det bästa Tabletter fiskolja?

Många människor ta fiskolja tillskott på grund av de hälsofördelar som de är förknippade med. Dessa fördelar är bättre blodcirkulation, ökad viktminskning, hjärtsjukdom förebyggande, immunitet och antiinflammatoriska egenskaper. När det gäller tabletter fiskolja, inte alla är skapade lika. Vissa sorter av kosttillskott fiskolja faktiskt kan göra mer skada än nytta, på grund av tillsatser som kvicksilver, PCB (polyklorerade bifenyler) och dioxiner. Det finns ett par riktlinjer man kan följa för att välja de bästa tabletterna fiskolja för dem.

Den första riktlinjen att följa är att se till att behållaren är märkt med den typ av fisk oljan pressas ur. Vissa sorter av fisk, som makrill, sjö öring, sill, sardiner, långfenad tonfisk och lax är högre i Omega-3 än andra sorter. Vissa fiskar, t. ex. marina däggdjur och stora rovdjur, kan också vara hög i kvicksilver, vilket gör att fiskolja tabletter kontraproduktiva. Om tillägget förpackningen är märkt med "fiskolja" eller "marin lipider," ta inte det, eftersom företaget gömmer källan till dess fiskolja.

Kontrollera att fiskoljan tabletterna innehåller hela familjen av Omega-3 näringsämnen. Den mest kända medlemmar av Omega-3 familjen är ALA, DHA och EPA, men alla åtta medlemmar är viktiga för optimal näring. De övriga fem viktiga Omega-3 näringsämnen DPA, HPA, ETA, ETA (3) och SDA. När summan av de näringsämnen kombineras, bör de motsvara mängden fiskolja i varje portion. Förtär inte tabletterna fiskolja om den inte, eftersom det är ett tecken på hemlig tillsatser.

Kontrollera näringsvärde på fiskolja komplettera paketet så att det inte överstiger det rekommenderade dagliga intaget (RDI). Rekommenderat dagligt intag av DHA och EPA är 400 mg. Om kompletterar överstiger detta belopp, inte intar det inte. Detta är en av de situationer där mer är inte bättre. Mer än rekommenderat dagligt intag av DHA och EPA kan leda till hypervitaminos A, på grund av för höga halter av vitamin A som finns i dessa näringsämnen.

Fiskolja kosttillskott finns i många olika former, inklusive tabletter, mjuk geler och kapslar. Tabletter är billigare än softgels eller kapslar, eftersom de kostar mindre att tillverka. Om en person har en mag-störning, kan tabletterna vara svårare för kroppen att bryta. Softgels är att föredra av många människor eftersom de är lätta att svälja, oavsett storlek, på grund av deras jämna beläggning och form. Kapslar är den mest populära av fiskolja tillskott eftersom de är lätta att svälja och bryts ner snabbt i kroppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.