Hur väljer jag det bästa Självhjälp Guide?

Välja det bästa självhjälp guide kommer att behöva ta hänsyn till många olika faktorer. Det finns så många saker som dessa guider kan ta itu med, och folk vill först identifiera problemet som de behöver hjälp. Andra förslag för att hitta de bästa guiderna innehåller få rekommendationer från vänner, familj eller professionella, söker guider som passar med personliga filosofi och har förslag som är lätta att följa och hitta ett format som är lättast att smälta. När de utför den här sökningen bör människor informeras om att vissa problem inte lämpar sig väl till självhjälp lösningar, och med en ärlig undersökning av jaget kan hjälpa människor att avgöra om de behöver mer hjälp.

Det första steget i att välja en självhjälpsgrupp guide är att identifiera problem som en person vill bistånd. Kanske människor vill i allmänhet ändra sina liv för att få en mer positiv inställning, eller de befinner sig alltid välja fel typ av människor för relationer. Kanske de vill lära sig att slappna av. Om du är osäker kan man göra en lista över saker i sitt liv som de vill ändra och se om ett mönster kan skönjas. Den tappre person kan till och med undersökningen vänner eller familj med frågor som: "Vad är mitt största problem?" Om detta kanske inte alltid en bra idé.

När problemet eller fokus är klar, nästa sak att göra är att hitta de bästa självhjälp av rekommendationer från andra människor. Det går bra att be familj eller vänner, men inte lämnar ut förslag från yrkesverksamma. En familj läkare, en terapeut, en yogalärare eller många andra kan ha självhjälpsbok idéer som de gärna att dela, särskilt om en person har ledad de problem som de vill ha hjälp.

rekommendationer kan komma i andra former. Självhjälp böcker, band, och andra är många i antal och människor kan hitta massor av dem på Internet i synnerhet. Läsa Kundrecensioner kan vara en bra plan för att avgöra om något verkar intressant. Rubrik till bokhandlar och bläddrar ett par böcker kan vara användbart. Ibland tidskrifter eller pratshower främja en självhjälpsgrupp guide som är spännande.

Beväpnad med förslag, kan man börja undersöka rekommenderade materialen. Om material böcker, läsning genom lite av dem eller kontrollera dem ut från biblioteket är ett billigt sätt att gå. Några saker att titta efter inkludera vad boken eller andra medier kommer att kräva. Välj inte program som kräver enorm tid åtaganden, om ont om tid, till exempel. Också överväga hur få självhjälp råd, en del folk vill läsa, medan andra föredrar att titta på eller lyssna. Stick med det medium som är lättast eller preferensaktier.

En självhjälpsgrupp guide ofta betonar enda sätt att närma sig problem, följd av en särskild rekommenderade plan. Detta fungerar för vissa människor, men många som tycker små bitar av visdom från många olika källor. Det är okej att vara eklektisk och hitta den hjälp som behövs från flera guider. Massor av människor läsa eller titta på fler än en.

Träning problem ensam har sina begränsningar, och inte alla problem är anpassade till denna. En självhjälp guide kan vara ett bra komplement till annan hjälp när människor lider av psykiska sjukdomar, om de är i missbruk relationer, eller om de har beroende av alkohol eller droger. Guider kan hjälpa informera men kan inte ersätta den professionella stöd som krävs under dessa omständigheter. När människor verkligen är intresserade av att hjälpa sig själv, bör de vara ärliga med sig själva på graden av hjälp de behöver. Det är ingen skam att få professionell hjälp att lösa problem som är för stora att erövra ensam.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.