Hur ska jag bry mig för en Infected Piercing?

Om du har en infekterad piercing, bör du ringa genast din piercer och en läkare. Även om egenvård kan lösa en infektion hemma, även lindriga infektioner kan vända allvarligt, och det är viktigt att få rätt behandling. Om du bryr dig om en infekterad piercing helt hemma, du riskerar att missa ett allvarligt problem som kan leda till blodförgiftning eller andra obehagliga hälsotillstånd.

Helst, naturligtvis, bör du undvika att låta en piercing till smittas i första hand. Om du får hål när immunförsvaret är frisk och följer eftervård instruktionerna noga, kan du minska kraftigt risken för infektion. Typiska eftervård ingår tvätt platsen flera gånger om dagen med en antibakteriell eller antimikrobiell tvål, med hjälp av havssalt suger att ytterligare minska risken för infektion, och utsätta piercingen till så mycket frisk luft som möjligt. Irritation är normalt, som är lite av ansvarsfrihet, särskilt i den första veckan.

Om en piercing blir varmt, smärtsamma och röda, kan det vara ett tecken på att det blir infekterat, särskilt om det åtföljs med en illaluktande, tjocka ansvarsfrihet. Du kan ta hand om en infekterad piercing i ett tidigt skede genom att hålla den väl spolas med salt suger, tvätta det noggrant minst tre gånger om dagen, och inte hanterar den alltför mycket. Du kan också ringa din piercer för rekommendationer, bland annat en rekommendation för en piercing-vänlig läkare om du behöver läkarvård.

Ibland kan en mindre infektion kan lösa med egenvård i hemmet inom ett par dagar. Om infektionen tycks växa sämre eller om det inte förbättras inom fyra dagar, bör du söka läkarvård, eftersom du förmodligen behöver antibiotika. Sök alltid läkare om du inte kan se piercingen eftersom området är så svullna, eller om du märker röd, gul eller grön strålar i huden runt piercingen, detta tyder vävnadsnekros.

När du går till en läkare att begära hand om en infekterad piercing ska du kunna berätta för läkaren när du var genomborrat, och vilka åtgärder ni har använt för att ta hand om piercing hemma. Om möjligt, be att få piercing kvar i, för om piercingen tas bort kan det fälla infektionen under huden som hålet stänger och därigenom skapa en böld. En läkare kommer förmodligen att ordinera en kurs av antibiotika och han eller hon kan ta hand om en infekterad piercing av anesthetizing platsen och rengöra den särskilt noga för att ta bort döda och döende vävnad.

Var aldrig rädd för att gå till läkaren för en infekterad piercing, även om det är en själv-piercing. Ju tidigare du är inloggad för att vårda en infekterad piercing, desto bättre prognos kommer att bli, även om du måste utstå en del kritik från läkare. Om du är särskilt oroad över en negativ växelverkan, be regionala piercers och vänner för rekommendationer, eller använda en online-recension webbplats för att hitta en läkare med allmänt positiva kommentarer från hål individer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.