Hur ska Magneter används för att förbättra hälsa?

Magnetisk terapi är en form av alternativ medicin som har utövats i öst för över ett sekel. Vissa forntida civilisationer, inklusive egyptierna, indianerna, och greker, som används magneter som en del av magnetiska amuletter och främja självläkande. Enligt teorin kan magneter tillämpas på vissa delar av kroppen för att lindra smärta, minska inflammation och hjälper kroppen att återhämta sig från skador. När den appliceras nära eller mot huden, kan magneter teoretiskt också hjälpa till med muskelavslappning och vätskeretention.

Medan det finns en hel del kontroverser kring användning av magneter, visar några preliminära forskning som magneter kan vara fördelaktigt att behandla kronisk ryggsmärta, fibromyalgi och reumatoid artrit smärta. Eftersom magneterna är tänkt att fungera genom att släppa ut ett magnetfält som påverkar kroppen på cellnivå, vissa hälso-och sjukvårdspersonalen använda magneter för att påskynda läkningen av brutna ben. Kritiker av magnetterapi hävdar att bristen på forskning inom ämnet visar att magneter inte kan anses vara ett lämpligt medel för behandling.

Den minsta magneter som används är de som ingår i smycken, skär skon och handled stöder. Större uppsättningar magneter kan vävas in i madrasser eller kuddar massage. Förutom att hjälpa till med smärtor, är magneter sägs förbättra cirkulationen och hjälpa till med sömnlöshet, så de används mycket i sömnen kuddar och kuddar. Vissa företag säljer nu magnetiska hund och halsband katt för djur som lider av artrit och ledvärk.

Magneter inte bör användas av alla som har en pacemaker eller insulinpump inopererad. Läkare kan också rekommendera gravida kvinnor att undvika magneter, eftersom de kan ha ett inflytande i blodet översvämningar och koagulation. Människor med allvarliga medicinska tillstånd bör inte använda magneter som enda behandlingsmetod.

För dem som vill prova hälsoeffekterna av magneter, kan det vara klokt att rådgöra med en magnetisk terapeut, som är utbildad att veta var exakt att placera magneter och som kraft att använda för olika förhållanden. Om du är osäker på vad som väntar, rådfråga din hälsa utövare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.