Hur kan min hund Bli en terapihund?

Om du tror att din hund kan vara en lämplig terapi hund, finns det några saker att tänka på och sedan några steg att ta innan hunden faktiskt kan bli en terapihund. Tänk på att inte alla hundar kan bli en terapi hund, om du tvivlar på din hunds personlighet eller lämplighet, överväga några olika sätt att erbjuda samhällstjänst eller tillbringa kvalitetstid med din hund. Det är också viktigt att erkänna att den terapi hund behöver en handler, och om du vill att din hund att bli en terapihund måste du vara beredd att begå.

Det första du bör göra är att avgöra om du vill arbeta som en terapi hundförare, oavsett om du har en hund. Börja med att hitta och prata med organisationer terapihund, och att besöka anläggningar som de tjänar på egen hand. Om det känns obehagligt, denna typ av tjänst kan inte vara lämpad för dig. Du kan också besöka med en terapihund och hans eller hennes erfaren operatör, för att se hur det faktiskt vilja arbeta med en terapihund.

Om du fortfarande är intresserad av att arbeta med en terapi hund, tror om ditt temperament och temperament din hund. Du bör vara avslappnad och utgående med främlingar, till exempel, och din hund bör bli föremål för petting och distraherande miljöer. Om du inte har en hund, umgås frivilligt med en terapihund organisation för att bekanta sig med arbetet och egenskaper hos hundar som tenderar att göra bra.

När du har fått en hund eller har fastställt att din hund är lämpliga att vara en terapihund måste du lämna in till utbildning. Utbildning för terapi hundar vänjer dem klumpiga hantering, hektiska miljöer och ett brett spektrum av människor. En bra terapi hund är tålmodig och lugn med alla, som är dess hanterare. Efter träningen kommer din hund provas för att säkerställa att han eller hon kan hantera konkreta situationer som kan uppstå innan han eller hon kan bli en terapihund. Testerna är ofta modelleras efter American Kennel Club's Canine Good Citizen Test.

Arbeta med en behandling hund kan vara mycket givande, men det kräver också en tid engagemang. En terapihund organisation kommer ofta att betala för utbildning, men i gengäld förväntar de sig en minsta tid engagemang. Plan för servering i minst ett år, så att terapihund organisationen kan betrakta sin investering i dig givande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.