Hur kan jag lära mig att ge god massage?

Många vill kunna ge bra massage, antingen för att de är intresserade av att göra karriär i massage terapi eller för att de helt enkelt vill behaga vänner och partner. Beroende på vad du vill göra med din massage kunskaper, det finns ett antal sätt att lära sig att ge bra massage från särskilda seminarier till professionella massage skolor. Oavsett dina sista mål är, tenderar att förbättra massage färdigheter också att göra människor mer hälsosam och balanserad själva, eftersom de lär sig om hur man tar hand kroppen.

Om du vill lära dig att ge bra massage på ett tillfälligt eller vänlig basis och har inte för avsikt att marknadsföra din kompetens eller arbeta som massageterapeut, anser massage klasser. Många områden erbjuder workshops för personer som är intresserade av att utforska massage, och du kommer att lära sig grundläggande anatomi och tekniker, samt att kunna öva dina nya kunskaper i en kontrollerad miljö med en instruktör. Omkring Alla hjärtans dag, många spa-anläggningar erbjuder särskilda massage workshops för par som kan innehålla grundläggande kroppsbehandlingar som scrubs som väl för en unik massage upplevelse. Workshops är ett bra sätt att lära sig att ge bra massage, och är ofta mycket prisvärda också.

Det är viktigt att delta i en klass eller arbetar med en instruktör medan du lär dig att ge god massage. Även vänliga och avslappnade massage kan vara bra, kan en instruktör visa dig nya tekniker och även visar hur du kan förhindra skador, särskilt med djupare arbete. Människor som inte är bekanta med anatomin kan oavsiktligt orsaka smärta eller allvarlig skada, och det bästa sättet att lära sig anatomiska kunskaper är i ett klassrum med en instruktör. Undvik frestelsen att enbart förlita sig på en massage bok, även om det finns många bra texter där ute som hjälper dig att ge bra massage.

Om du skulle vilja bli en massage terapeut och arbeta professionellt, behöver du går en massage skola. Krav för praktik varierar mycket från område till område, så se till att forskning relevant lagstiftning där du bor så att du kan öva lagligt. Massage skolor har program som sträcker sig från två veckor intensives till två års bostads-program, och fokusera på en rad olika massage tekniker som akupressur, Watsu, shiatsu, tröskelvärdet, djup vävnad, och traditionella svenska stil tillsammans med anatomi och allmän fysisk hälsa.

I båda fallen är det bästa sättet lära sig att ge bra massage är att träna dem. Du kan ofta hitta gott om frivilliga, men det är viktigt att arbeta med människor som ger dig positiv, konstruktiv feedback. Se till att din praktik organ vet att det är viktigt att kommunicera med dig om tryck och hur massage känner, och att ni kommer djupt värde en kritik av sessionen. Med lite träning och mycket träning kommer du att kunna ge bra massage som kommer att lämna din villiga offer ropar på mer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.