Hur kan jag komma cravings för godis?

Ett antal personer tycker att det är nästan omöjligt att övervinna sina cravings för sötsaker, även om han uppmanas till detta av medicinska eller specialkost skäl. Det stora nöjet att äta socker-lastad godsaker och efterrätter kan vara mycket svårt att ignorera, särskilt för dem som har en söt tand: en naturlig affinitet för godis och andra sötsaker. Lyckligtvis är det möjligt att minska eller tom eliminera dessa cravings för sötsaker, men ett stort personligt förnekelse och offer kan krävas.

cravings för sötsaker börjar ofta i de tidigaste dagarna av barndomen, när godis och andra söta behandlar som regel var tillgängliga. Pre-sötade frukostflingor, glass godis, tårtor och efterrätter var också en minnesvärd del av ett litet barns kost. Att övervinna dessa medfödda cravings för sötsaker som en vuxen kan behöva ett känslomässigt avstånd till de barndomsminnen med oreglerat sockerintag. Ett sätt att åtgärda sockerlust är att inse att du är vuxen och har en skyldighet att äta sundare nu. Tänk dessa sötsaker och godis att vara en del av en värdefull förflutna, men inte en del av din nuvarande vuxen kost.

Ett annat sätt att minska din cravings för sötsaker är att avvänja sig bort produkter med socker långsamt. Istället för att köpa läsk sötad med socker eller hög majssirap, ersätta kost-versioner finns tillgängliga. Moderna sockerfri cola-drycker och andra drycker inte har kemi som smaken av sackarin eller andra äldre socker substitut. När dina smaklökar måste anpassas till den lägre sötma nivån på en diet dryck, blir det mycket enklare att spärrfunktion ner till helt sötningsmedel utan saft och rent dricksvatten.

Samma filosofi gäller för sötsaker såsom brownies eller cookies. Istället för att använda rent socker i recept, prova att använda en blandning av socker substitut och socker och sedan växla till ett socker substitut avsedd för bakning. När du vant sig vid smaken av socker substitut, kan du finna behandlar görs med vanligt socker är nästan för söt för att njuta. När du börjar visa vissa sockerhaltiga livsmedel som alltför söt, som till exempel kaka glasyr eller sockervadd, då du är på väg att övervinna din cravings.

En del människor som har tvingats att skära ner på sitt socker intag av medicinska skäl finner att en "cold turkey" metod fungerar bra i det långa loppet. Ta bort alla söta produkter från ditt kök skafferi och kylskåp och göra ett högtidligt löfte att inte ersätta dem med mer godis. Den cravings för sötsaker kanske återkommer dagligen ett tag, men till slut bristen på möjlighet att hänge sig åt kan hjälpa dig att justera ditt tänkande. Många människor som ger upp sötsaker går igenom en irriterande karenstid, men till slut förlorar merparten av sina söta tand efter att ha konstaterat andra typer av mat att njuta av.

Undvika livsmedel som tenderar att utlösa cravings för sötsaker kan också vara till hjälp. Många människors smaklökar utvecklas kring en upplevd balans av smaker och texturer, vilket innebär att äter något salt eller stekt kan utlösa ett sug efter något sött eller krämig att balansera ut det. Vissa människor som äter en kryddstark måltid känner behov av en söt eller kall dessert för att minska värmen. Genom att införa mer söta smaker i de viktigaste måltid, kan vissa personer känna mindre av ett sug efter en söt efterrätt. Äta en mindre söt produkt med samma struktur kan också uppfylla en längtan, som ersätter yoghurt för pudding eller glass.

Det skulle vara orealistiskt att föreslå att alla begär kan vara helt övervinnas genom ren viljestyrka ensam. Om du inte befinner dig i klorna på en socker begär, kan du försäkra den med en mycket mindre del av behandling. Ibland äter långsamt nog att njuta av alla smaker på en karamell behandling kan hjälpa dig att äta mindre av den före känslan nöjd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.