Hur kan jag göra Bruises Fade snabbt?

Tyvärr finns det ingen magisk eller kirurgisk metod som kan göra mest blåmärken försvinna snabbt. Det blod pooler som ger blåmärken deras fula utseende bör på sikt kunna absorberas tillbaka in i blodet och försvinner. Men det finns några saker du kan göra för att underlätta denna process, eller för att minimera bildandet av stora, mörka blåmärken i första hand.

Ett sätt att hjälpa blåmärken blekna snabbt är att bromsa den ursprungliga flödet av blod snabbt efter en traumatisk skada. Ice bör tillämpas på ett blåmärke området så fort som möjligt för att minska antalet små bleeders bidra till skadan. Om möjligt bör det skadade området ska hållas ovanför hjärtat att uppmuntra att blodet kan flöda från skadan. Ju mindre blod som grupperar runt en trubbig kraft skada, desto mindre chans en tung blåmärke bildas.

En sak många läkare skulle rekommendera att hjälpa blåmärken blekna snabbt är att undvika smärtstillande läkemedel med blodförtunnande ingredienser. Många över disk smärtstillande innehåller ingredienser som stimulerar blodflödet och förhindrar bildningen av blodproppar. Detta är inte bra för människor som lider av allvarliga blåmärken. För att hjälpa blåmärken bleknar snabbt, begränsa intaget av smärtstillande för att paracetamol eller smärtstillande receptbelagda.

Vissa källor föreslår att du lätt massage på det drabbade området för att hjälpa blåmärken bleknar snabbt. Det finns liten risk att frigöra en farlig blodpropp genom massera ett blåmärke, eftersom blodet är i första hand samlas utanför cirkulationssystemet själv. Denna metod kan förbättra utseendet på blåmärken tillfälligt, men själva läkningstiden kan inte påverkas. Kosmetiska behandlingar som att använda döljande smink eller klädd i en långärmad tröja kan också hjälpa till att minimera uppkomsten av blåmärken.

Det finns flera homeopatiska eller ekologiska metoder som påstås hjälpa blåmärken läker snabbt. Vissa säger att aktuella tillämpningar av trollhassel eller glycerin hjälper blåmärken läker snabbt. Gnugga en skivad lök eller bananskal över det drabbade området har också föreslagits som ett hem rättsmedel för blåmärken. Det kanske mest diskuterade homeopatisk behandling är en giftig växt som heter slåttergubbe (montana), som sägs vara en effektiv antiinflammatorisk i allmänhet. En aktuell salva som innehåller arnika bör tillämpas upprepade gånger för att det drabbade området för att hjälpa blåmärken läka snabbt.

Användning av slåttergubbe eller andra homeopatiska behandlingar för blåmärken är inte nödvändigtvis som godkändes av det medicinska samfundet, så de som är intresserade av att försöka det borde göra en del efterforskningar först. Standarden läkare att hjälpa blåmärken läka snabbt till is ner skadan snabbt, håll den ovanför hjärtat, och undvika att vidta blodförtunnande medicinering tills blåmärken har försvunnit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.