Hur kan jag förbereda mig för ett drogtest på jobbet?

Ofta en av de sista stegen innan du börjar på ett nytt jobb är att ta ett drogtest. Vanligtvis ett måste ge antingen en urin-eller blodprov som är tydlig i ett utbud av både lagliga och olagliga droger innan de villkorslöst hyra. Det finns inte mycket att göra för att förbereda för att ta ett drogtest, om en råkar vara med ett ämne som inte anses som laglig, eller som kan dyka upp och orsaka frågor som behöver diskuteras om din potentiellt värde som en anställd.

En del företag hävdar att de har avgifta mediciner som gör det möjligt för en att klara ett drogtest om man använder läkemedel illegalt. Vissa av dessa kan fungera, skulle man kunna tänka i stället anmäla sig till ett missbruk program innan ett prov. Vissa olagliga droger kommer att resultera i ett positivt test flera månader efter sista som används. Om man inte längre använda dessa droger, deltagande i ett missbruksproblem program bör diskuteras med en potentiell arbetsgivare före provtagning, efter ett erbjudande om anställning har lämnat anbud.

Ofta en arbetsgivare kommer att ha någon problem anställa en anställd med ett tidigare missbruk fråga, om den anställde går med på att ta en drogtest flera månader efter hyra. Att vara förestående om ett tidigare problem med droger förbereder även arbetsgivare för ett drogtest för att visa positiva resultat. Enas om ett drogtest i framtiden är ofta motivation att förbli drogfria och bibehålla en ny drogfri livsstil.

Andra oroar sig för förekomsten av rättsligt föreskrivna läkemedel som kan ge ett positiv resultat på drogtest. Om du tar ett kontrollerat ämne för smärtlindring eller ångest, är det viktigt att ta dessa läkemedel och ett läkarintyg med en till ett drogtest. Detta är ett av skälen somliga fruktar drogtest, eftersom det kan innebära att lämna ut fakta om sin fysiska och psykiska hälsa, som kan orsaka för olaglig diskriminering.

Detaljer om sin hälsa bör nog inte avslöjas förrän ett erbjudande om anställning har gjorts och det enda oförutsedda lyckas passera ett drogtest. Vid det här tillfället kan de flesta arbetsgivarna tillbaka inte ett erbjudande baserat på en hälsotillståndet som inte kommer att minska en persons förmåga att utföra arbete som krävs.

Det finns dock stigmatisering av vissa sjukdomar. De som lider av psykisk sjukdom upplever ofta att ett utlämnande av dessa villkor kan förlora dem potentiella arbetstillfällen. Lämna ut dessa villkor drogtest anställde kan bidra till att undanröja denna diskriminering.

Vissa som lider av vissa smärtsamma sjukdomar kan använda marijuana eller cannabis produkter att hjälpa till med smärta. Naturligtvis är dessa kommer att visas på ett drogtest. Eftersom det i många stater, kan marijuana nu föreskrivs får ett läkarintyg vara tillräckligt för att få arbetsgivarna i vila. Också vara beredd att ta ett drogtest samma dag arbete erbjuds. Många arbetsgivare använder nu denna metod så att folk inte kan försöka ändra resultaten genom att vänta ett par dagar.

För dem som inte använder olagliga eller föreskrivna ämnen bör en förberedelse för ett drogtest genom att inte dricka alkohol kvällen innan. Överskott av alkohol kan dyka upp i både urin och blod ett dygn efter användning. Man kan inte passera en drog test när höga alkoholhalter kvar i blodet.

Ytterligare förberedelser skulle omfatta samtidigt som man för någon provning instruktioner, inklusive om att fasta. Vanligtvis drogtester kan tas när som helst, och arbetsgivaren nästan alltid betalar för sådan testning, så inga pengar förväntas av dig. Var beredd att låta någon se dig kissa för provningen. Om testet på morgonen, inte kissa innan de lämnar huset, som ni kanske inte ger ett tillräckligt urinprov annat. Om du inte kan vänta, dricka ett glas vatten innan de lämnar huset, eftersom det ger en tid att göra mer urin för provningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.