Hur kan jag få mer C-vitamin i min diet?

C-vitamin, eller askorbinsyra, är viktiga för vävnad tillväxt och viktigt för immunsystemet, hjärta, hud och hår. Det är också tänkt att neutralisera fria radikaler som kan försvaga immunsystemet. C-vitamin hjälper också vid tillverkning av infektionsbekämpande vita blodkroppar. Du kan öka C-vitamin i kosten genom att konsumera livsmedel som är en bra källa till C-vitamin varje dag. Kroppen kan inte lagra C-vitamin, så daglig konsumtion är av avgörande betydelse.

C-vitamin-berikade frukostflingor och ett glas apelsinjuice eller en apelsin är ett bra sätt att börja din dagliga intaget av vitamin C. Vitamin C-berikade frukostflingor strös på yoghurt också gör ett bra mellanmål senare under dagen. Frukt eller grönsaker hög i C-vitamin är utmärkta mellanmål idéer och kan förberedas och klar i kylskåpet för enkel åtkomst.

Ersätta spenat och sallat i sallader är ett bra sätt att lägga till mer C-vitamin till din diet. Tomater, paprika, apelsiner och jordgubbar är alla bra källor till vitamin C och alla skulle göra goda och färgglada tillägg till spenatsallad. Grönsaker kan förberedas fram och förvaras i kylskåp för att lägga till att röra Frys och sallader. Frukt sallader göra en hälsosam vitamin C rik dessert när frukt som bär, kiwi, citrusfrukter och mango läggs till.

Broccoli och citroner är både bra källor till vitamin C och kokt broccoli med citronsaft gör en hälsosam sida skålen. Var noga med att aldrig Koka grönsaker som C-vitamin kan kokas av mat. Sötpotatis, med sin ljusa orange kött, är en annan mat med hög C-vitamin och kan ersätta vanlig vit potatis en middag. Vissa människor njuta av bakad sötpotatis beströs med lite kanel.

C-vitamin upptäcktes 1932. Två miljoner sjömän dog på 1800-talet innan vitamin C konstaterades att förhindra skörbjugg. Mega-doser av vitamin C har inte påvisats vara gynnsamma, men forskning har visat att mängder av C-vitamin per dag från 40 mg till 300 mg för vuxna kan dra nytta av många människor. En läkare bör konsulteras innan du tar C-vitamin tillskott som med alla andra tillskott. För mycket C-vitamin kan orsaka magont och diarré.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.