Hur fungerar Boost Niacin goda kolesterolet?

höja nivån för låg densitet, eller LDL-kolesterol, är ett ämne som får nästan lika mycket uppmärksamhet som sänker nivåerna av HDL, eller det onda kolesterolet. Som det visar sig, är en av de bästa sätten att främja båda funktionerna för att njuta av en konsekvent mängd niacin i den dagliga kosten. Här är lite bakgrund om hur niacin kan hjälpa spola dåligt kolesterol från kroppen och på samma gång främja produktionen av det goda kolesterolet.

Niacin är en av de vanligaste B-vitaminer. Många människor inser niacin för dess förmåga att hjälpa till med högt blodtryck, lindra smärtan av kramp i benen, och även hjälpa till att lugna jangled nerver. Känt som B3, denna viktiga B-vitaminet ofta fungerar bäst när det tas tillsammans med andra medlemmar av B-familjen. Men läkare ibland rekommendera att ta större doser av vitamin för att hjälpa till med en särskild hälsofråga.

När det gäller att öka nivåerna av det goda kolesterolet i kroppen, uppmuntrar niacin produktion av energi i celler. Detta är viktigt, eftersom mer energi som genereras i kroppen bidrar till att skapa en mer balanserad stämning. Dessa faktorer tenderar tillsammans för att uppmuntra regelbunden fysisk aktivitet. Eftersom motion hjälper kroppen att producera mer LDL-kolesterol, energi främja förmåga B3 bör inte glömmas bort.

Det finns de som tror att niacin är bäst utnyttjas med användningen av receptbelagda läkemedel för att samtidigt sänka det onda kolesterolet och öka nivåerna av det goda kolesterolet. Forskning visar att kombinera användningen av B3 med statiner minskar HDL nivåerna i betydligt mindre tid än med enbart statiner. Genom att minska förekomsten av dåligt kolesterol i systemet, är det möjligt för det goda kolesterolet nivåer för att öka på samma gång.

Förutom att bidra till att minska det onda kolesterolet och främja ökningen av det goda kolesterolet i kroppen är det viktigt att notera att niacin kan också hjälpa till att reglera trigylceride nivå, liksom. Många läkare i dag anser att det är lika viktigt att övervaka nivån på trigylcerides finns i blodet, eftersom höga triglycerider arbetar hand i hand med det onda kolesterolet att öka chanserna för att utveckla hjärtsjukdom.

Det råder ingen tvekan om att niacin är en viktig del av den dagliga kosten, är det viktigt att inte börja komplettering av vitamin utan att diskutera frågan med din läkare. Som med många kosttillskott, finns det en risk för allergiska reaktioner med någon form eller receptbelagda läkemedel. Din läkare kan granska både de tillägg och några receptbelagda läkemedel du för närvarande är, och fastställa vilken nivå av B3 konsumtionen skulle vara till nytta i din situation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.