Hur få människor vatten i lungorna?

Lunginflammation beskrivs ofta som människor som har vatten i lungorna. Om du inte drunknar eller ta in en stor mängd vatten vid inandning, kan du utveckla lunginflammation. Det är dock inte alla pneumoni orsakad av vatten i lungorna, utan det är ansamling av vätska i lungorna, vilket kan ha något att göra med att andas in vatten. Kroppen kan producera vätska i lungorna på grund av infektion, hög pulmonella tryck, som ett resultat av kirurgi, och för ett antal andra skäl. Detta är inte tekniskt vatten men "vätska. "

Hur människor får vatten i lungorna är vanligtvis mycket specifika. Du måste andas in vatten (inte en rekommenderad praxis). Och tror inte att vattnet i lungorna kommer att finnas kvar länge, särskilt om du tar i en mycket liten mängd. Om du har ett glas vatten och du dricker det och andas in samtidigt, du kanske att erfarenheterna av vatten på väg ner "på fel pipa", som uttrycket går. Detta leder i allmänhet betydande hosta, eftersom lungorna kommer att förkasta vatten, och göra allt de kan för att driva det tillbaka ut ur en miljö där det inte borde finnas.

Å andra sidan, när folk i stora mängder vatten i lungorna, exempelvis om du drunknar, eller ens andas om en tekopp 'värde av vatten på en gång, kan det skära effektivt bort syretillförsel och orsaka medvetslöshet eller dödsfall. När en person som har tagit i vatten i lungorna och har slutat andas, bör en annan person utföra mun-mot-mun-metoden för att få ut vattnet. När detta fungerar kommer de flesta människor tycks kräkas vattnet och sedan kunna andas normalt, med rester av hosta. Drunkning, dock är allvarliga saker, och läkare kanske vill utvärdera en patient under de kommande veckorna för att vara säker på att ingen infektion i lungorna har inträffat. Dessutom har längre den person som inte kunnat andas, desto större chans att han eller hon har av hjärnskador, eftersom hjärnan har gått miste om syre.

Tyvärr är det ganska lätt för små barn och oerfaren simmare att få vatten i lungorna. Speciellt om panik sätter in, kan andningen ökar och gör att människor får vatten i lungorna snabbt. Tyvärr kan små barn drunkna inte bara i simning eller ens vada pooler, men även i badkar. Korrekt vaksamhet kring oerfaren och även unga utbildade simmare och unga barn bada eller vada är oerhört viktigt. Lämna aldrig dem för en sekund. Om du måste lämna, ta bad, simning eller vada barn med dig.

Lita inte på säkerhetsanordningar för att hindra barn från att få vatten i lungorna. Speciellt saker som arm montering flythjälpmedel eller flytande madrasser och slangar inte nödvändigtvis hindra ett barn från att drunkna. Arm montering flythjälpmedel är bra om barnet är mer övervakade hela tiden, men ett barn kan ligga på rygg med dessa på, och vatten kunde rusa över huvudet, vilket orsakar drunkning. Även flytvästar är inte alltid ett tillräckligt säkert för att förhindra drunkningsolyckor. Ständig vaksamhet är alltid bättre.

Barn är särskilt utsatta för drunkning från små mängder vatten i lungorna på grund av deras små lungkapacitet. Det är lättare att fylla lungorna med vatten och stoppa syretillförseln mycket snabbare. Det kan inte nog betonas hur viktigt det är för barn att få uppmärksam tillsyn hela tiden, även om de kan simma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.