Hur döva Lär dig att tala högt?

För många människor som är hörselskadade, är användningen av teckenspråk ett enkelt sätt att kommunicera. Det är dock inte alla känner till teckenspråk eller bekväm med tanken att lära sig att skriva som ett sätt att kommunicera med medarbetare, vänner eller familjemedlemmar. Samtidigt, många döva personer föredrar att verbalt kommunicera med andra människor i stället för att använda teckenspråk. Lyckligtvis finns det både hävdvunna metoder som hjälper de döva att lära sig att tala, liksom nya sätt att utnyttja den senaste tekniken.

I allmänhet är en process som innebär att hjälpa döva att lära sig att tala högt kallas oralism. Eftersom utvecklingen av formaliserade utbildning för döva i början av den 18: e talet har oralism fortsatt att utvecklas. Mycket av grunden för dessa tekniker var att lära döva barn att förhålla sig till världen omkring dem. Med tiden, förutsatt att den muntliga metoder som visade sig vara framgångsrik med barn en grund för att hjälpa vuxna som förlorat sin hörsel senare i livet ska kunna fungera i samhället.

En av de mest bestående traditionella muntliga pedagogiska metoder tal för döva har tagit med användning av både synen och känseln i inlärningsprocessen. Denna process omfattar instruktören placera hand student på instruktörens halsen samtidigt bildar specifika ord. Studenten lär sig hur läpparna rör sig när ett ord bildas, och även få en känsla för hur musklerna i nacke flytta när ett ord bildas. Samtidigt ansåg en process som innebär en hel del tålamod hos både studerande och lärare, börjar eleven att associera rörelser med produktionen av vissa ljud. Genom att replikera förflyttning av läppar och manipulation av muskler som används vid framställningen av ljud, döva lära sig att ta emot och skicka verbal kommunikation. Det blir möjligt att förstå vad som sägs genom att anställa den synen, och också lära sig verbalt svar baseras på korrekt sekvens av muskelsammandragningar och läpprörelser i samband med att uttala ett visst ord.

datateknik har på senare tid varit ett sätt att uppfinna nya verktyg att använda synen i utbildningsprocessen för mycket folk. Visuella presentationer av ansikts-och läpprörelser, tillsammans med blinkande ordet som är uttalad på skärmen, kan döva att öva artikulation privat. Även om inte ett substitut för att arbeta med en logoped som är fullt utbildad i tal förhåller sig till döva, datorprogramvara av detta slag kan vara ett värdefullt stöd för interaktiv undervisning av ett yrke, liksom praxis med vänner och familj.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.