Hur blir jag en klinisk psykolog?

En klinisk psykolog är en hälso-och sjukvårdspersonal som har studerat psykologi i stor utsträckning, och som vanligtvis avslutat efter arbete examen Practicum. Dessa yrkesmän behandla patienter, och vanligtvis tillbringar största delen av sina studier och praktik osv förberedande arbetet för att arbeta på egen hand. I de flesta fall, till folk som vill bli en klinisk psykolog måste fylla doktorsexamen arbete i psykologi innan få en legitimation.

För många är det första steget för att bli en klinisk psykolog är att få en kandidatexamen i psykologi. Ibland forskarskolor får godta andra stora företag, men standarden viktigaste är psykologi. Eleverna kan börja förbereda för denna stora på gymnasienivå genom att få bra runt om betyg. Ämnen som matematik och naturvetenskap är viktiga eftersom psykologi använder statistisk information och medicinsk information.

Man har också fortsatt prat om så småningom låta psykologer rätt att förskriva läkemedel, och av dessa skäl, kemi, biologi och klasser matematik är viktigt. Studenterna kommer också att behöva fokusera på goda skrivfärdigheter, och det skulle inte skada att studera ett annat språk, i synnerhet ett andra språk talas i det land de är bosatta. Kanadensare kan göra klokt i att vara flytande på franska och amerikanska medborgare skulle kunna studera spanska eller ett asiatiskt språk.

Det finns många skolor som erbjuder grundutbildning psykologi grader, och studenter kan göra sitt val på ett bygger på närhet, finanser, och där de är accepterade. Det enda förbehållet är att studenter väljer en ackrediterad skola. Detta är inte svårt om graden erhålls vid en statlig skola och de flesta tegel och institutioner murbruk. Om du är osäker, bör eleverna leta upp skolan med byråer som ackreditera en högskoleutbildning.

Under det första år av college, kommer eleverna behöver för att bli sett för forskarutbildningen i psykologi. De ska leta efter ett par saker om de vill bli en klinisk psykolog. En av dessa är att alla program som erbjuds bör vara orienterad mot bruket av behandlingen. Det finns psykologi forskningsprogram som inte ger lika mycket utbildning i rådgivning.

En annan sak eleverna behöver välja är om du ska fortsätta ett Psy. D eller en doktorsexamen. I allmänhet Psy. D (doktor i psykologi) tenderar att ha en mer terapeutisk inriktning, men det finns många människor som blir en klinisk psykolog genom att tjäna en PhD (doktorsexamen). Viktigast är hur ett program är uppbyggt och vad dess fokus. En del större skolor erbjuder både grader eller erbjuda olika fokus, beroende på hur studenten vill praktiken. Vissa skolor erbjuder även en magisterexamen i psykologi, men en person kan inte bli klinisk psykolog utan doktorsexamen.

doktorandnivån i psykologi brukar ta minst fyra år att färdigställa, och ofta längre. De flesta kräver också att studenterna genomgår behandling. När färdig med skolan, eleverna är ännu inte kliniska psykologer. I de flesta stater, måste de komplettera 1500 övervakade timmar av träning innan förtjänar sina tillstånd att bedriva självständigt.

Det kan ta lång tid att bli en klinisk psykolog. De flesta studenter kommer att spendera cirka 8-10 år i studier och praktik innan tjäna licensieringen. Men många tycker det område som mycket givande och värt tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.