Är det säkert att ta bort Skin Tags själv?

Hud-taggar är små, smärtfri, godartade tumörer som visas så oregelbundet formade knölar på huden. Det är möjligt att säkert ta bort hud taggar hemma för kosmetiska ändamål, om lämpliga försiktighetsåtgärder vidtas för att förhindra infektioner under eller efter ett förfarande. I allmänhet bör dock en person rådfråga en utbildad hudläkare innan du försöker ta bort hud taggar själva. En läkare kan noggrant inspektera problemområden, se till att andra hudproblem eller medicinska tillstånd inte finns, och rekommenderar behandlingsalternativ. Folk kanske kan ta bort hud taggar genom att skära dem, med hjälp av en ligatur att stoppa blodflödet, tillämpning av handelspolitiska flytande kväve, eller får yrkesmässig behandling på en hudläkare kontor.

Orsaken till huden taggar är till stor del okänt, men de verkar oftast hos kvinnor, äldre och personer med diabetes. De är små utbuktningar, oftast inte större än ett suddgummi, och helt ofarlig ur ett medicinskt perspektiv. De flesta människor blir huden taggar i områden där huden skrynklor eller veck, såsom armhålor, hals, ögonlock eller ljumske. En person kanske vill ta bort en hud tagg för estetiska skäl eller för att undvika misstag irriterande eller skär det genom rakning. Med ledning av en dermatolog eller primärvårdsläkare, kan människor ofta tar säkert bort hud taggar av sig själva.

En person som tar hand att förhindra infektioner och olyckor kan skära av hud-taggar med en vass skalpell eller sax. Området och skärande verktyg bör först steriliseras med väteperoxid eller tvättsprit. En enda nedskärning bör göras, så nära basen på huden taggen som möjligt. Blödning kan vanligtvis stoppas med bomull och ett bandage.

Många apotek och stormarknader säljer över disk, koncentrerat flytande kväve lösningar som kan användas för att effektivt frysa och ta bort hud taggar, vårtor och andra liknande sjukdomar. De flesta satser är disponibel applikatorer som fryser huden taggar på kontakt, vilket gör att cellerna slutar att fungera och så småningom urholkas. En enskild bör läsa alla håll noga och se till att inte av misstag vidrör applikatorn till frisk hud.

Ligation kan vara effektiva om ett skin tag är så stor att en tråd kan knytas runt den. När huden är ordentligt sanerad, kan en bit tunn tråd knytas tätt runt huden taggen för att hindra blodflödet. Tillväxten faller vanligtvis inom två till fyra dagar efter en ligering förfarande.

Några stora eller känslig hud taggar kan behöva klinisk behandling av hudläkare. En professionell kan bränna en tillväxt med laserbehandlingar, frysa den, använda en specialiserad skalpell skära bort vävnad, eller utföra en ligering liknar hem behandlingsalternativ. Med noggrann behandling antingen hemma eller på en hudläkare kontor, är det osannolikt att en hud taggen kommer att växa igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.