Är Fryst mat så frisk som Fresh Food?

upptagna scheman och storstadsområden bort långt från jordbruket meccas där våra förfäder en gång slet ha föranlett livsmedelsindustrin för att ge en lösning på skillnaden i tid mellan en mogen mat som plockas och när den är placerad på en middag tallrik. Deras svar på denna klyfta är fryst mat. Snabbt och bekvämt, kan fryst mat finns i nästan alla hem, men är fryst mat så frisk som färsk mat? Det enda korrekta svar på detta dilemma är: det beror på.

Visst, färsk mat smakar bättre och logiskt verkar det mat i sin mest naturliga form skulle säkert vara friskare, men det är lite mer komplicerat än så. När maten plockas så snart den har mognat och köps direkt från gården, är det i sitt mest näringsrika tillstånd. Fann dock frukter och grönsaker i producera avsnitt av en affär är oftast plockas innan de har mognat. Så livsmedelsproducenter hålla dem från att förstöra under transporten från gård till butik. Varje dag som går efter måltid är plockade från gården: det näringsvärde har försämrats med lite mer.

Men om tillverkare avser frysa livsmedel, låta de dem att mogna längre och sedan frysa dem direkt efter skörd när de är på toppen av sundhet. Infrysningsprocessen ger anledning till viss förlust av vitaminer och mineraler, men fryst mat behåller resterande näringsvärde i upp till ett år. Utan provning enskilda livsmedel finns det inget sätt att veta om frysta bär eller färska bär i din lokala affär är ett bättre val.

Det finns några regler att följa för att garantera det bästa resultatet. Om frukt och grönsaker är i säsong, köpa dem färska. Säsongsbetonade råvaror är mer sannolikt att komma från lokala odlare, vilket förkortar restiden och minska förbrukningen av näringsämnen. Om utanför säsongen produkter önskas, chef på den låsta delen. Det är mer troligt ett fryst mat kommer att vara friskare än en färsk under lågsäsong post som har transporterats från ett stort avstånd. Utanför säsongen produkter kan vara upp till två veckor gamla vid den tidpunkt det är köpt från en affär.

När man förbereder frysta grönsaker är det bäst att inte tina dem. Grönsaker behålla mer C-vitamin i kokt från fryst. Frysta frukter är oftast bra för upp till 12 månader, och frysta grönsaker är bra för 12 till 24 månader. Antingen färska eller frysta är valt är det bästa tips bara för att äta ett brett utbud av båda, eftersom vissa vitaminer och mineraler är alltid bättre än ingen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.