Vilka olika typer av stickande insekter?

Det finns en mängd olika stickande insekter och var du bor kommer att ha en stor roll i olika typer av bitande insekter du måste tolerera. Medan vissa insekter biter, kan andra buggar sticka eller suga. Det finns några insekter som egentligen inte är insekter alls att bita och suga, spindlar och fästingar. De flesta av dessa biters har samma sak gemensamt, de är skadedjur för människor och djur. Att veta vad bita är allvarligt och som just gör ditt liv eländigt ger dig information om när man får hjälp snabbt.

Det finns många mycket farliga spindlar, även om de egentligen inte insekter, de biter och en del är allvarliga. En av de farligaste spindeln i världen är den svarta änkan spindel. Även dödsfall är sällsynta, barn, äldre och personer med immunförsvaret brister är i riskzonen. Om du ser en av dessa glänsande svarta damer sport hennes ökända röda timglas är endast hona av arten farliga, se till att skydda dig själv. Uppsöka läkare omedelbart om du inte hittar dig själv med bett.

Spider biter har skapat en stor rädsla för många människor, men vissa insekter leverera sitt gift genom sjukdom. Fästingar, myggor och loppor bär alla sjukdomar, och myggor anses vara en av världens dödligaste mördare för spridning av malaria. Loppor kan överföra ett antal sjukdomar från gnagare till människa, även bandmask. Fästingar, särskilt i USA, är kända för sin spridning av borrelia. I vissa fall kan det ta månader innan du vet ordet av ett problem.

Andra typer av bitande insekter innehålla vägglöss, svarta flugor, häst flugor, knott, och myror. Vägglöss är ett särskilt smärtsamt för dem som är känsliga. Vägglöss lever uteslutande på blod. Dessa insekter inte överföra sjukdomen, som gör dem bara en olägenhet, om än en otäck en.

bitande flugor är mest bara skadedjur. Av hästen eller rådjur flyga, är den kvinnliga den biter. Hanarna kommer svärm och sväva. Även tekniskt dessa skadegörare inte betecknas som farliga, är den kvinnliga bett smärtsamt djupt. Även om det är viktigt att inse att upprepade attacker kan skriva vissa djur med blodförlust.

Vissa insekter är så små att de är kallade no-se-UMS. Andra typer av bitande knott är sand flugor och punkies. Deras bett är dock inte så osynlig. Deras biter lämnar ofta en röd welt bakom. Dessa insekter kan passera genom maskorna skärmar som håller ute mygg och flugor. Beroende på vilken typ av mygga, kan en attack sker när de kryper upp anklarna eller så kan de attackera i ansiktet och huvudet. De är inte kända för att sprida sjukdomen.

Även om alla myror kan betraktas bitande insekter, kan brand myror har sämst rykte beroende på var du bor. De flesta bränder myror är rödbrun. De kan leva i stora kolonier med en eller flera drottningar. När en koloni är störd, är brand myror är kända för att attackera, ofta bitande lagöverträdare upprepade gånger. Bites kännetecknas av intensiv förbränning, vilket kommer blister och slutligen bilda en vit VARBLÅSA. I händelse av en brand myra attack, uppsök läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.