Vilka olika typer av handskador?

Det finns många typer av handskador. Ibland är dessa klassificeras efter när de äger rum de uppstår på händerna, till exempel om en specifik finger eller på baksidan av handen eller i handflatan. Ett mer användbart klassificeringssystem är att diskutera vilka typer av skador mestadels vanligen förknippas med händerna.

Vanliga hand skador omfatta styckningsdelar eller rivsår, biter djur, och brännskador. Andra skador som kan inträffa med stor frekvens fastnat fingrar och brutet finger, eller stukningar och stammar på händerna eller fingrarna. Vissa förutsättningar påverkar i hög grad de händer men de tenderar att bero på problem med handlederna. Monotona rörelser skador som framknä syndrom hör till den senare kategorin.

Mest skärsår och brännskador är lindriga, och kommer bara att resultera i tillfälliga obehag. Likaså är ett litet bett från ett djur som inte har rabies inte kan orsaka arbetsoförmåga för länge, om alls. Det finns naturligtvis mycket allvarliga hand skadade till följd av nedskärningar eller brännskador, och människor med brännskador som verkar vara andra gradens eller högre bör uppsöka läkare. Bett från djur som inte är kända och som potentiellt kan bära rabies kan vara farlig också och kräva läkarvård. I allmänhet bör människor följer riktlinjer för första hjälpen sår eller brännskadevård och se en läkare vid tveksamheter om hur allvarlig en skada.

fastnat och brutna fingrar är relativt vanliga hand skador också. Det är ganska lätt att störa ett finger genom att köra den i en vägg, eller fånga en fotboll eller basket på fel sätt. Detta kan orsaka svullnad på den skadade finger: s gemensamma, och det kan vara mycket smärtsamt. Ibland kan det vara svårt att avgöra detta villkor bortsett från ett brutet finger, och om fingret drabbades hårt, skadade eller böjda rygg, kan det vara viktigt att se en läkare för att utesluta ben brott. Folk bör isen skadade siffra och efter att svullnaden har lagt sig från isbildning, bör de vill flytta fingret. Om rörelsen är otroligt smärtsamt, kan detta tyda på en rast eller fraktur, som kräver sjukvård.

Ibland en skada på fingrarna visar omedelbara problem, och detta kan inträffa när ett fingret fastnat. Om fingret är uppenbarligen inte längre rakt det kan vara ur led och kräver omedelbar läkarvård. Medan vissa människor skulle kunna reparera en ur led finger utan av läkare är detta inte rekommenderas eftersom det kan orsaka permanent skada på handen, särskilt om andra skador finns.

handleder kan anses del av händerna och brott eller annan skada i handleden kan definitivt påverka hur händerna fungerar. Det finns åtta ben i handleden som kan bli föremål för brott, och folk kan lätt vrickning eller stam handlederna i massor av olika sätt. Stukningar och misstänkta frakturer hand skador bäst av läkare för att avgöra om extra skötsel behövs.

monotona rörelser skador som karpaltunnelsyndrom också inverka på händer och fingrar, och kan leda till smärta i dem, och en känsla av domningar i vissa fingrar. Kronisk smärta eller domningar i händer eller fingrar bör definitivt nämnas att en läkare. Detta är särskilt fallet när människor använder sina händer för att utföra repetitiva uppgifter på jobbet eller hemma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.