Vilka olika typer av cancer Scan?

Flera typer av medicinska tester används för att diagnostisera cancer. Testerna inkluderar röntgen magnetkamera, datortomografi och positronemissionstomografi. Några av dessa kan också hjälpa stadium av cancer, vilket innebär att bedöma hur långt cancern har avancerat i kroppen, och om den spridit. Varje typ av cancer scanning använder lite olika teknik och producerar resultat av olika noggrannhet och detaljrikedom. Ofta två av dessa cancer utförs samtidigt som vissa skanningar har en synergistisk effekt när de används tillsammans.

Den x-ray är det mest grundläggande testet som kan fungera som en cancer skanning. Även x-ray är ett användbart diagnostiskt verktyg, men det är inte tillräckligt utförlig för en korrekt diagnos och inte används till steg cancer. X-ray är en av de första bilddiagnostiska undersökningar som kan användas för att diagnostisera cancer, men är nästan alltid följs av minst ett mer diagnostisk scan.

datortomografi, även kallad CT-scanning, använder x-ray-tekniken men använder ytterligare utrustning för att ta röntgenbilder från flera olika vinklar samtidigt. Denna typ av cancer sökning kan generera tredimensionella bilder av insidan av kroppen, och är en mycket mer användbar diagnostiskt verktyg än en enda röntgenbild. Den största nackdelen av datortomografi är att de genererade bilderna låg kontrast. För att bidra till att korrigera det här problemet, en person som genomgår en datortomografi kan få en intravenös injektion av kontrast färg så att scannern kan producera mer detaljerade bilder.

Magnetisk resonanstomografi genomsökningar, som brukar kallas MRT, generera bilder av kroppen med hjälp av elektromagnetisk strålning. En MR-undersökning kan producera bilder i mycket större detalj än en datortomografi, med den extra fördelen att MRT kan generera bilder med hög kontrast utan behov av intravenös färgämne injektionsvätskor.

tomografi Positron Emission scanna eller PET-undersökning, är det mest effektiva cancer skanna används för att upptäcka och iscensättning cancer. Till skillnad från någon annan typ av cancer skanna, PET-scan bygger på metaboliska skillnader mellan maligna och icke-maligna celler för att upptäcka cancer i kroppen. Denna egenskap hos PET-undersökning innebär detta testet är mer detaljerad och mer exakt än någon annan för att diagnostisera cancer.

Kombinera en PET-undersökning med antingen en datortomografi eller MR möjliggör ännu mer tillförlitliga och detaljerade resultat som kan ge en korrekt cancerprognoser. Information om placering, storlek och metabola aktiviteten av en tumör är av avgörande betydelse, eftersom det påverkar vilken typ av behandling som en patient kan få. Dessa kombination skannar är också mycket användbara för att avgöra hur väl en patient svarar på en viss behandling efter att den har genomförts.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.