Vilka olika sätt att stoppa Snarkning?

Snarkning är en sjukdom som kan ha en stor inverkan på en persons sömnkvalitet och välbefinnande hans eller hennes mun, näsa och hals. Vissa människor kan sluta snarkning genom att göra enkla ändringar av sina sovande orientering, kost, eller dagliga aktiviteter. Många över disk piller, nässpray och luftflöde ökar enheter är också tillgängliga för att hjälpa enstaka snorer. Kronisk snarkning som allvarligt stör en persons sömn kan kräva en läkare besök för att avhjälpa problemet. Specialiserade medicintekniska produkter eller kirurgi kan vara nödvändigt i extrema situationer.

De flesta tycker att snarkning vara en enkel störning, en som ibland kan väcka de snorer eller en närliggande person under natten. Men när problemet blir mer regelbunden eller intensiv, många människor söker lösningar för att stoppa snarkning. Det är vanligt att konstatera att enkla, icke-invasiv justeringar är tillräckliga för att stoppa snarkning. Människor kan försöka ligga på högkant i stället för ryggen att öka luftflödet. Justeringar av en livsstil, som rökstopp, dricka mindre, upprätthålla en hälsosam kost och går till sängs tidigare ofta visar sig vara framgångsrika för att lindra snarkning.

När anpassningar av en persons livsstil och vardag är inte tillräckligt för att stoppa snarkning, kan han eller hon vända sig till över disk botemedel. Det finns massor av olika piller och nässprayer finns på butiker och apotek för att klara nasal passager och främja rätt luftflöde. Många snorers använder klisterremsor som håller näsan öppen under natten. Andra att hitta lindring med munstycket anordningar som reglerar placering i käken och tungan.

Snarkning kan ha stor inverkan på en persons sömn, vilket leder till dagtid trötthet, irritabilitet, och brist på koncentration. Människor som inte kan lindra sin snarkning med huskurer eller över disk produkter ofta rådfråga sin läkare. En läkare kan föreslå ett antal behandlingar för att hjälpa en person sluta snarkning, t. ex. bära en anpassad monterade munstycket eller en positive airway pressure mask på natten, som säkerställer att en konstant luftström strömmar genom näsa och mun. Kirurgi kan bli nödvändigt när en persons näsa eller hals helt enkelt inte plats för andra korrigerande åtgärder för att stoppa snarkning. Förfaranden ibland medför att avlägsna vävnad från gomspenen, gom och svalg för att skapa mer utrymme för luft att passera.

De som lider av kronisk eller allvarligt högljudda snarkningar skjutningarna bör alltid söka vägledning av en läkare eller sjuksköterska. I många fall kan snarkning vara ett symtom på ett mer allvarligt tillstånd, särskilt sömnapné. Intervjuer och tester sjukhus kan avgöra om en person behöver specialiserad behandling av sömnapné eller andra snarkningar frågor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.