Vilka är symtomen vid hypertyreoidism?

Hypertyreos är närvaron och produktion av för mycket av endera eller båda av sköldkörtelhormoner trijodtyronin (T-4) och tyroxin (T-3) i kroppen. Den orsakas av flera sjukdomar. Den huvudsakliga orsaken till hypertyreos är Grave's sjukdom, ett tillstånd som ofta diagnostiseras genom utvärdering av sköldkörtelhormoner. Myastenia gravis, en autoimmun sjukdom som orsakar anfall av muskelsvaghet kan också resultera i hypertyreos. En annan orsak till hypertyreos är Giftig nodulär struma, som förstorar sköldkörteln, vilket resulterar i ökad produktion.

Några tidiga symptom på hypertyreos kan vara viktnedgång, betydande ökning av aptit och svårigheter att reglera humör svängningar mellan irritabilitet och depression. Förutom de drabbade med hypertyreoidism kan känna hyperaktiva. De kan också uppleva riklig svettning, känna trött eller svag, och har arytmier.

Ibland kan hypertyreoidism minska sexlust. Det är också i ihållande kräkningar eller illamående. Dessutom kan de drabbade upplever en betydande muskelvärk.

De som drabbats av hypertyreos får passera en stor mängd urin, som kallas polyuri, vilket betyder ofta badrum resor. Människor kan också känna en bultande hjärtslag och /eller andnöd, imitera en panikattack. Hyperthyroidism är indicerat för alopeci, annars känd som håravfall i hårbotten.

svåra komplikationer av hypertyreoidism kan inkludera livshotande arytmier och stroke. Korea, som är ofrivilliga rörelser i armar och ben kan förekomma. De som har drabbats av hypertyreos under en längre tid kan drabbas av intensiva skakningar och skakningar i hela kroppen. Ibland är hypertyreoidism diagnostiseras av en patients oförklarlig förlamning.

Hypertyreos har flera anmärkningsvärda ögonen. När folk är vakna, kan deras ögonlock öppnas mer än normalt, vilket leder till en stirrande eller rädd titta på ögon. De kan också drabbas av lock-lag, som inte tillåter en person att spåra nedåtgående rörelse av föremål.

Inte alla symtom förekommer på alla människor som drabbats av hypertyreos. Symtomen kan ofta tycks föreslå andra sjukdomar. Det är dock diagnosen i allmänhet enkelt, med ett blodprov för att räkna T-3 och T-4, och att utvärdera tyreoideastimulerande hormon (TSH).

I många fall är behandling är destruktion av sköldkörteln genom strålning. Denna behandling är mycket effektiv, även om den inte får slut på alla symptom på kausala autoimmuna sjukdomar. De med struma, och Grave's sjukdom kan se en signifikant minskning av symptom eller deras fullständiga försvinnande. Ironiskt nog betyder kanske, destruktion av sköldkörteln ofta en person blir hypotyreoidism och kan behöva ta T-3 och T-4 kompletterar efter ingreppet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.