Vilka är symtomen vid Parkinsons sjukdom?

Parkinsons sjukdom är ett tillstånd som orsakar degeneration av centrala nervsystemet med tiden. Det är vanligast hos äldre, men kan också påverka unga vuxna. Michael J. Fox har varit ett språkrör för att främja en bota Parkinsons sjukdom under de senaste åren. Hans avslöjande av sina egna diagnosen Parkinsons sjukdom gör mycket mot ökad exponering.

Symtom vid Parkinsons sjukdom kan betraktas som antingen tidigt eller sent symtom. Tidiga symtom är skakningar, vanligtvis drabbar de händer, fötter och ben. Käke och ansikte kan också visa tecken på tremor. Både armar och ben och i mitten av kroppen kan känna sig stel eller styv som påverkar rörligheten.

rörelsen avtog också vid Parkinsons sjukdom, som orsakar människor att röra sig långsamt eller överläggning. Gång och flyttar kan även påverkas av dålig balans och bristande samordning. Denna bristande samordning, tillsammans med skakningar kan leda till nedgångar, framför allt kan påverka de äldre som också lider av benskörhet och vara mer benägen att bryta sköra ben efter lätt faller.

Som Parkinsons sjukdom börjar flytta in i slutet av symtom, de flesta tycker att de fyra symtomen ovan förvärras. I synnerhet kan tremor bli extremt uttalad, vilket gör de flesta vanliga uppgifter som att äta, borsta tänderna, driva en fjärrkontroll, eller diska särskilt svårt.

Sen symptom kan också innefatta ansiktet tics att försämras, vilket leder till en att blinka, gunga huvudet, eller stirra. Vissa verkar saknar känslomässigt djup när de talar, eftersom de inte längre kan kontrollera ansiktsuttryck som ger tyngd åt tal. Tal kan även själv bli enformigt eller röst kan vara mycket mjukt. Svårigheter som producerar tal kan göra att personer med Parkinsons sjukdom att känna sig mycket isolerade från andra.

Svälja kan bli svårt, även om detta oftast inte är illa nog att kräva matning med en nasal-magsäcken (NG) röret. I sena stadier många med Parkinsons fortfarande kämpar för sin självständighet i saker som Självmatning, eftersom detta är en sak som får stå under deras kontroll.

sent stadium av Parkinsons sjukdom kan också orsaka demens, men det är inte alltid är fallet. Några som har Parkinsons också kan lida av Alzheimers sjukdom. Vanligtvis Parkinsons sjukdom demens identifieras av en avmattning i tankeprocessen. Patienten kanske kan komma ihåg något, men det kan ta en stund att minnas.

Sömnproblem i slutet av Parkinsons sjukdom kan ge upphov avtog hjärnans funktion, och definitivt inte hjälpa dem som drabbats. Samt fungerar matsmältningssystemet långsamt vilket kan leda till smärtsamma förstoppning. Parkinsons sjukdom kan också påverka sexuell lust och libido.

Ungefär hälften av dem som drabbats av Parkinsons sjukdom kommer också att bli betydligt deprimerad. De flesta skulle uppfylla depression är baserad på kämpar med de fysiska symptomen. Faktiskt, de flesta läkare tror att depression är en kemisk tillstånd som orsakas av en försämring av vissa delar av hjärnan. Som sådan behandling med anti-depressiva medel kan vara till hjälp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.