Vilka är symtomen på Downs syndrom?

Det kan finnas många olika symtom på Downs syndrom, och dessa kommer att anges med större eller mindre utsträckning hos barn som har sjukdomen. Inte alla barn har alla symptom, och vissa kan ha en övervikt av symptom som gör tillståndet mycket allvarligt. Det kan hjälpa Innan vi diskuterar symtomen att lära sig lite om denna kromosomala tillstånd.

Downs syndrom är också känd under namnet trisomi 21, och uppstår genom att fostret ärver tre istället för två kopior av den 21 kromosomen. De kan detekteras i livmodern eller det kan vara diagnosen efter en barnet är fött. Ibland barn har mosaik Downs syndrom, där de bara har den onormala tredje kromosom i vissa av deras celler, och dessa barn kan ibland ha färre symtom på Downs syndrom, om detta inte alltid fallet.

De symtom av Downs syndrom innehåller vanligtvis kognitiv nedsättning, som kan uttryckas som mental retardation. Detta kan vara lindriga eller det kan vara svårare. Downs syndrom ska inte förstås som bara påverkar kognition. Det kan också presentera med svåra missbildningar eller hälsotillstånd. För missbildningar, hjärtfel är vanligast, men många av dessa är inte komplicerade och kan repareras. Hälsoproblem som kan finnas omfatta sjukdomar i sköldkörteln eller glutenintolerans, och kan omfatta andra hälsoproblem som kan påverka ett barn utan trisomi 21.

Människor kan lämna synpunkter på symptom på Downs syndrom som påverkar utseendet . Barn är ofta kortare och har kortare ben. De kan ha kortare, bredare hals än andra. Ansiktsdrag kan vara ett av kännetecknen för Downs syndrom. Pannan är hög, öronen är lägre och mindre, och ögonen kan ges stor avskilt eller förekommer det därför att näsan är plattare. Oegentligheter som kan eller inte kan presentera omfattar onormal tänder arrangemang och ändringar av hur gommen utformas.

Utöver ovan nämnda symptom av Downs syndrom, en som kan noteras direkt genom att föräldrarna är muskelsvaghet . Dessa tenderar att förbättras särskilt med några sjukgymnastik. Men de första åren i livet kunde märkas genom att inte når utvecklingsmässiga milstolpar för grov-och finmotorik, tills muskler blir starkare.

Diagnos av detta villkor görs relativt enkelt med symptom på Downs syndrom. Detta är tur eftersom tidiga insatser kan vara nyckeln till att hjälpa ett barn utvecklas till det bästa av sin förmåga. Många barn svarar mycket väl för olika former av terapi och interaktiva spel, och det bör noteras att många människor i detta tillstånd kan göra mycket bra, håll jobb, lever ensamma eller i grupp hem, och leva väl i mitten eller senare vuxen ålder. Att ge den bästa starten i början av ett erkännande av symtom avsevärt ökade risken för dessa barn som har full och lyckliga liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.