Vilka är symptomen på Hypotyreos?

Hypothyroidism är villkoret att ha en nedsatt sköldkörtelfunktion som inte producerar tillräckligt av vissa hormoner. Villkoret kan orsakas av inflammation i sköldkörteln som leder till skada eller en sköldkörtelåkomma som kräver operation eller behandling som lämnar sköldkörteln klarar av normala funktioner. Som exempel kan nämnas operation av sköldkörtelcancer eller goiters. Behandlingen är relativt enkelt och effektivt och innebär att ge syntetiskt hormon för att kompensera för sköldkörteln låga produktion. Men nyckeln till att få behandling är att identifiera problemet, så att veta om symtom på hypotyreos är viktigt.

sköldkörtelhormon som saknas i hypothyroidism är relaterad till metabolism. Därför kommer några av de symtom av hypothyroidism återspegla har en långsam ämnesomsättning. Detta kan inkludera viktökning utan markanta förändringar i kost eller nivå av motion. Det kan också innebära att någon som försöker gå ner i vikt kommer att känna det som om det verkligen är svårt att göra det.

Andra symtom av hypothyroidism omfatta ändringar i hår och hud, inklusive torrhet i både hår och hud, grovt hår och grov hud. Symptomen kan även omfatta muskelkramper eller muskelvärk, ledvärk och förstoppning. Förändringar i påverkar och humör inkludera irritabilitet. Vidtas för att en extrem, hypotyroidism orsaka depression. Dessutom kan inte bara hypothyroidism minska libido, men det kan också orsaka infertilitet.

Då har otillräcklig hormonproduktion betyder att man inte har normal kemisk balans i en kropp, symtom av hypothyroidism är ofta systematiska. Detta kan inkludera allmän svaghet och trötthet. Menstruationscykeln kan bli onormal, och en kan finna att en hud blir blek och en tolerans för kyla eller kalla temperaturer är mycket låg.

Den exakta symtom, liksom hur allvarligt, beror på hur lång tid som kroppen har saknat rätt hormonbalans. Det kan finnas några symptom alls när obalansen är bara början. Å andra sidan, inte behandlas kan hypotyreos leda till hjärtsjukdomar.

Som i många andra fall, som styrker att du har symtom på hypotyreoidism inte slutgiltigt innebär att det är en sköldkörtel fråga som är orsakar din frågor. En sköldkörtelfunktion test kommer noggrant fastställa om hypotyreos är orsaken. Om så är fallet kan behandlingen börja. Om inte, kommer en annan diagnos skall eftersträvas. Någon gång kan din primärvårdsläkare rådfråga eller önskar att bli behandlad av en endokrinolog.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.