Vilka är riskerna med aluminiumzirkoniumkomplex?

Inga större medicinska eller miljömässiga studie har visat att aluminiumzirkoniumkomplex, en vanlig ingrediens i deodorant och ökar risken för alla typer av sjukdomar, inklusive bröst-cancer och Alzheimers sjukdom. Det finns utbredda föreställningar dock som orsakade vandringssägen att cirkulera på e-postlistor och anslagstavlor att användningen av antiperspiranter bland kvinnor orsakas bröstcancer. Men mer exakt och kontrollerade studier återstår att göras för att fullt ut förstå den roll som kemiska aluminium spelar i vår hälsa.

Enligt berättelsen var aluminiumzirkoniumkomplex blockerar gifter från att komma ut genom armhålorna, och får dem att samlas i lymfkörtlarna i närheten av bröstet. Detta är dock en icke-vetenskaplig förklaring som oftast följer med ett främjande av en alternativ typ av deodorant eller deodorant. För vissa människor, som använder en deodorant utan denna kemikalie minskar deras hud allergi, men detta har ingenting att göra med cancer. Naturligtvis skulle en sådan korrelation använda andra metoder än lymfkörtel toxicitet länka deodoranter till bröstcancer någon gång i framtiden.

Mer spännande är kopplingen mellan vissa aluminiumföreningar och Alzheimers sjukdom. Återigen är forskning inom detta område i sin linda. Medicinska experter vet inte vad som orsakar Alzheimers sjukdom, och undersöker många vägar av forskning. De mest de har upptäckt är att vissa former av aluminium, då förekomma i hjärnan, kan orsaka den typ av neurologiska skador i samband med Alzheimers sjukdom. Detta talar om för dem att de måste göra fler studier för att utreda möjligheterna för onaturligt hög aluminium koncentrationer i kroppen.

Aluminium nivåer i USA är på uppgång. Men vi absorberar mest aluminium genom vatten och bearbetade livsmedel, inte genom vår hud från hygienprodukter. Både National Institute of Environmental Health och National Institute of Health arbetar med att lägga till vila dessa överdrivna och vilseledande rykten som cirkulerar på internet av upplysa folk om hur forskare kopplingar mellan miljöfaktorer och sjukdomar. Höga nivåer av aluminium inte nödvändigtvis orsakar disfunction.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.