Vilka är några av farorna med bantningspiller?

Det känns som en sådan bra lösning: du måste gå ner i vikt och det finns ett piller på marknaden som lovar viktminskning. Innan du tar detta p-piller eller spendera pengar på produkter som på minsta, knappast troligt att lyckas bör du veta om farorna med bantningspiller.

Det finns många typer av bantningspiller. Ett antal av dessa, särskilt de som finns i läkemedlet butiker, innehåller koffein i höga mängder. Dessa kan arbeta något för att undertrycka aptit men de utgör några risker. För det första finns det risk för att bli beroende av dessa piller, vilket innebär att du skulle ta ännu mer, och de kan orsaka matthet, beteendeförändringar och yrsel. Människor som tar dem och äter inte alls kan riskera att bli kraftigt underviktiga eller undernärda. Även ett koffein piller är säkert att ta för de flesta människor med hjälp av dessa med tiden kan skapa problem.

Ett antal bantningspiller på marknaden har ämnen som härrör från örter eller växter. En av farorna med bantningspiller som dessa är att Food and Drug Administration inte reglera dem. De kan göra gällande att för bra för att vara sant och är oftast, och de är inte föremål för noggrann prövning av recept eller OTC-läkemedel.

Några typer av bantningspiller du kan se inkludera saker som pomerans, heartleaf eller land malva, och hoodia. För några år sedan, i USA, var ephedra bort från marknaden, även om vissa människor fortfarande få den online och finns i te. Heartleaf och land malva har Ephedra och pomerans kan ha några liknande biverkningar ephedra. Farorna med bantningspiller som innehåller ephedra är många. Dessa inkluderar: farligt oegentligheter hjärtrytm, förhöjt blodtryck, ökad risk för stroke, risk för plötslig död, förändringar i humör och störningar i sömnmönster. Potentialen för Ephedra och dess substitut hotar liv gör den osäker för de flesta.

En del produkter i bantningspiller är inte livshotande men kan orsaka saker orolig mage. Detta gäller för den nya drogen Alli, som kan orsaka explosiv diarré om du äter för mycket fett. Hoodia har associerats med lindriga gastrointestinala besvär, grönt te kan framkalla kräkningar och guarkärnmjöl kan orsaka diarré. Chitosan är förknippat med överflödig gas, uppkördhet i mage och förstoppning.

En av de andra faror bantningspiller är potentialen att interagera med mediciner du tar eller villkor du har. Du ska aldrig planerar att ta någon diet läkemedel utan att tala med din läkare först. Få en känsla för vilka produkter han eller hon anser är säkra för dig.

Det kan hävdas dock att en av de största farorna med bantningspiller är att de betraktas som en magisk kula eller snabb lösning till viktminskning. Läkare och dietister upprepa om och om igen att det bästa sättet att gå ner i vikt är genom diet och motion. Visa en diet piller som vissa magiska genväg till arbetet det tar att gå ner i vikt kan bara stannar din förmåga att gå ner i vikt. Det finns ingen enkel lösning till viktminskning, det tar arbete och beteendeförändringar att åstadkomma.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.