Vilka är hälsoeffekterna av Dricka Soda?

Soda är en av samhällets favorit drycker. Varje år miljarder liter läsk som säljs i USA ensam. Även om det är populärt med män, kvinnor och barn, anser många experter att dricka läsk kan få allvarliga konsekvenser för hälsan.

Vissa studier har indikerat en koppling mellan att dricka läsk och fetma. Soda är mycket socker och kalorier. Kombination med dess praktiskt taget obefintlig näringsvärde, kan soda orsaka alkoholkonsumenter att packa om pounds utan att få ens den minsta näring. Överraskande nog har dricka diet soda varit kopplade till viktökning också. Men vissa experter menar att fetma kan orsakas inte av att dricka läsk, men genom en kombination av att dricka läsk och leder en stillasittande livsstil.

Att dricka läsk har visat sig bidra till karies. Talesmän för läsk industrin har medgett detta. Intressant under de senaste åren har halterna av karies i USA och på liknande sätt utvecklade länder minskat. Detta trots det faktum att fler människor dricker läsk än någonsin tidigare. Samtidigt har nivåerna av fetma ökat.

Det är uppenbart att konsumtionen av socker är inblandade i att dricka läsk är målet för att orsaka karies. Har dock syran i soda visat sig urholka tandemaljen, vilket leder till dentala hålrum också. Faktum är att syran i soda börja skadar emaljen bara 20 minuter efter att ha druckit läsk.

Koffein beroende kan också bildas som följd av att dricka läsk som innehåller koffein. Vissa hälso-och sjukvård förespråkar påstå att koffein kan störa hjärnans utveckling hos barn. Hittills har dock detta påstående inte har bevisats. Forskning tyder på att individer kan utvecklas koffein beroende som en följd av att dricka läsk och kan få frånträda koffein konsumtion minskar.

En annan olycklig effekt på hälsan av att dricka läsk är en försvagning av skelettet. Några djurstudier har visat att fosfor i soda läcker kalcium från ben. Liknande studier på människa har föreslagit att dricka läsk kan leda till en tendens till frakturer.

Många privatpersoner väljer att dricka diet soda för att undvika socker och kalorier i vanlig läsk. Dricka diet soda, är dock inte en perfekt lösning. Lightläsk dricker fortfarande är känsliga för sura effekterna av soda. Dessutom brukar några artificiella sötningsmedel som används i diet soda, kan bidra till allvarliga hälso-frågor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.