Vilka är de olika Menisk symptom?

Menisk är ett smärtsamt tillstånd av trasiga brosk i det område i knä. Även menisken symtom ofta är svullnad och ömhet, är smärtan i knät de vanligaste och mest besvärande för patienten. Komplicera saker och ting är att menisken symtom nära efterlikna andra villkor, vissa mer och vissa mindre allvarliga. Därför funderar de kan ha slitits brosk i knät bör aldrig försöka att diagnostisera sig själva, men söker behandling av läkare eller sjuksköterska.

En av de vanligaste av menisken symtomen är smärta på ena sidan av knä eller det andra. Smärta på båda sidorna av knät kan tyda på något annat, som ledgångsreumatism och andra ortopediska problem. Ändå kunde någon knäsmärta vara menisken, eftersom den påverkar vissa människor annorlunda än andra. Om smärtan har kommit plötsligt, och till följd av fysisk ansträngning, finns det en god chans att det inte är en del av ett kroniskt tillstånd och kan behandlas effektivt.

Svullnad och nedsatt rörlighet ofta går hand i hand, åtminstone under de första timmarna efter en tår. Dessa menisken symptom kan tyckas som om de är mer av ett besvär än något annat, men nedsatt rörlighet skulle allvarligt försvåra en persons förmåga att röra sig naturligt. Ibland kommer brosk skada orsaka knä för att låsa på plats och gör det nästan omöjligt att böja. I andra fall kan patienten ha möjlighet att böja knät, men det kan finnas ett klickande ljud.

Svagheter i det område i knä är ett annat symptom på menisken. Detta symptom har också förmågan att potentiellt mycket farligt. Det skulle kunna orsaka någon att tappa balansen, särskilt när de går upp eller ner för trappor på grund av de nödvändiga extra ansträngning. Faller på trappan skulle kunna orsaka en person att upprätthålla en ännu mer allvarlig skada och kräva omedelbart medicinsk behandling.

För dem med menisk symtom kan det vara möjligt att behandla skadan med vila och tillämpningar av is. Det avgörande vid behandlingsmetoden är ofta hur svår smärtan är och hur mycket patienten klarar av det. Även om många kan leva utan att någonsin behöva möta rekonstruktiv knäoperation finns också en potential att symtomen kan försämras.

Det vanligaste sättet att se om knät Symptomen beror på menisken, eller någon annan sjukdom är genom användning av en magnetisk resonanstomografi (MRT) maskin. Dessa maskiner hjälpa ortopedisk läkare genom att avslöja tår i detalj. Bilderna kan även hjälpa läkaren planera en lämplig åtgärd för att minska symptomen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.