Vilka är de olika Dystoni symptom?

Dystoni är en medicinsk störning i vilken en persons musklerna oregelbundet och ofrivilligt på grund av nervskador. Individer kan uppleva dystoni hos en eller flera muskler samtidigt, oftast i händer, fötter, hals och mun. Villkoret kan orsakas av flera olika faktorer, inklusive hjärna och ryggrad trauma, stroke, tumörer, allvarliga infektioner, och ärvda genetiska tendenser. Dystoni symtomen kan variera från mycket mild, t. ex. tillfälligt ryckningar i handen eller foten, helt försvagande, såsom smärtsamma spasmer i halsen som orsakar oåterkalleliga nerv och vävnadsskada. Beroende på vilken del av kroppen som är drabbade, har läkare identifierat ett antal talande dystoni symptom, bland annat kramper, förlust av koordination, muskelsmärta, onormal kroppshållning och trötthet.

De vanligaste dystoni symtom smärtsamma spasmer och kramper som börjar i en enda del av kroppen, till exempel handen. En individ kan finna att hans eller hennes hand kramper upp under regelbunden verksamhet, till exempel att skriva eller förstå en ratt. Med tiden har krampen allt längre och bli mer smärtsamt och musklerna börjar rycka under andra verksamheter. En drabbad person kan förlora samordning och så småningom bli helt oförmögen att kontrollera en viss muskel.

Människor som lider av täta muskelsammandragningar i andra delar av kroppen-upplevelse ytterligare dystoni symptom. Individer med muskelproblem i munnen eller käkar kan ha svårt att äta, svälja och tala. Hals spasmer kan orsaka huvudet rycker kraftigt, ibland leder till slitna muskler, whiplash, samt även hjärnskador. Ögat och ögonlocket dystoni kan orsaka okontrollerbar, snabba blinka och eventuellt blindhet.

Många sekundär dystoni symtomen blir vanligare när en person lider av kronisk smärta och spasmer. En person kan utveckla dålig eller onormal hållning på grund av rygg och spasmer ben och erfarenheter utöver stress, ångest och trötthet på ständigt muskelrörelser. Många människor har svårt att sova på grund av ryckningar och smärta medan du ligger.

En person som tror att han eller hon upplever dystoni symtom bör konsultera en neurolog för att bekräfta diagnosen och påbörja en behandlingsplan. En läkare vanligtvis samlar in information om en patients medicinska och släkthistoria, utför en fysisk undersökning, och order blodprover för att kontrollera tecken på stroke eller cancer. Det finns inget bevisat botemedel mot dystoni, men läkare kan lindra symtomen och behandla de bakomliggande orsakerna genom att föreskriva dopamin dopingmedel injicera botulinum toxin (Botox ®) på de berörda musklerna, och ibland låta kirurgiska ingrepp för att avlägsna skadade eller dåligt fungerande nerver. Aktuell medicinsk forskning kommer sannolikt att leda till effektivare behandling förfaranden och möjligen ett botemedel mot dystoni.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.