Vilka är de olika Coronary symptom?

Koronara hänvisar till transport av blod till och från hjärtat via blodkärl som kranskärls-och ven. I kranskärlet bär deoxygenated blod bort från hjärtat medan koronara ven leder syresatt blod till hjärtat. Ett problem med denna transport system kallas kranskärlssjukdom eller CAD, och kan leda till hjärt-symtom.

kranskärlssjukdom, även kallat hjärtsjukdom, är ett tillstånd där blodkärlen blir begränsad med en uppbyggnad av plack eller fetthaltiga avlagringar. Detta tillstånd, som kallas åderförkalkning men brukar kallas åderförkalkning, kan hindra blodflödet. Koronar symtom cirkulatorisk eller blod begränsningar flöde kan påverka hela kroppen. Åderförkalkning kan väckas eller förvärras av andra fysiska problem som högt blodtryck och kolesterol, eller diabetes.

Coronary symtom till följd av plack uppbyggd kan omfatta bildning av blodproppar om fetthaltiga avlagringar brast. En blodpropp eller trombos är förtjockning eller klumpar av blodkroppar, vilket allvarligt kan begränsa eller tom hindra blodflödet i hela kroppen. I svåra fall där blodflödet är helt blockerad, kan brottsoffret drabbas av en hjärtinfarkt eller stroke. En hjärtattack, som ibland kallas "en hjärtinfarkt" är när det finns inget flöde av blod till hjärtat. En stroke uppstår när blodflödet till hjärnan minskar.

En annan allvarlig komplikation som kan uppträda i koronar symptom är ett aneurysm, eller den spruckna väggen i ett blodkärl. Detta kan resultera i blod rinna ut från fartyg och i kroppen.

Typiskt, koronar symtom till följd av förträngning av artärerna ske gradvis, eftersom fetthaltiga avlagringar tjockna. Varningstecken på minskat blodflöde kan innefatta smärta eller domningar och svaghet i armar eller ben, talsvårigheter, och angina, beroende på var blockeringen. Kärlkramp är ett annat ord för bröstsmärtor som kan härma symptomen på en hjärtinfarkt såsom trånghetskänsla i bröstet eller tryck och smärta. Andra koronara symtom på kärlkramp kan vara trötthet, utstrålande smärta i rygg, axlar eller armar och yrsel.

Behandling för koronar symptom och deras närstående fysiska problem kan omfatta koronar bypass. Detta är ett kirurgiskt ingrepp på hjärtat som går förbi eller omvägar blodflödet runt blockeringen att återställa tillräckliga rörelser av blod genom blodomloppet. Detta gör att hjärta och resten av kroppen att återfå god blodförsörjning och funktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.