Vilka är de olika Benskörhet Orsaker?

Osteoporos är en medicinsk term som syftar på en brist på frisk, tät benvävnad. Individer med osteoporos kan lida av bensmärta, ofta frakturer, ländryggsbesvär och dålig kroppshållning. Det finns många olika osteoporos orsaker, bland annat kalcium, östrogen och testosteron brister, sköldkörtelproblem, rökning, brist på fysisk aktivitet, och vissa mediciner. Läkare kan ordinera smärtstillande, inleda hormonbehandling, och föreslå livsstilsförändringar för att bromsa utvecklingen och svårighetsgraden av osteoporos.

En av de mest framträdande osteoporos orsakar en brist på kalcium i kosten. Kalcium är nödvändigt för utveckling och underhåll av stark, frisk benvävnad, muskler och organ. När en person inte tar i tillräckligt med kalcium, är reserver av mineraler dras från ben att leverera muskler och organ. Detta leder skelett blir mindre tät, sprött, och benägna till frakturer. En enskild kan oftast börja att återställa deras kalcium leveranser genom att göra enkla kostförändringar. Konsumera mejeriprodukter, grönsaker, tofu och andra kalcium rika livsmedel främjar nya bentillväxt och stärker befintlig vävnad.

Hormonella brister, framför allt östrogen och testosteron, leder osteoporos orsaker. Östrogen hjälper till att stelna mineraler och främja bentäthet, och både kvinnor och män med otillräcklig mängder av hormonet är föremål för benförlust. Menopaus, anorexi, menstruation problem, och genetiska faktorer bidrar till östrogen obalanser i kvinnor och därav ben gallring över tiden. Friska ben hos män är starkt beroende av sin mängd testosteron, ett hormon som omvandlas till ben-byggnad östrogen. När män inte producerar tillräckligt testosteron på grund av ärftliga förhållanden, steroider användning eller sjukdomar, de är mycket mottagliga för osteoporos.

Individer som leder stillasittande eller ohälsosam livsstil löper också en stor risk att utveckla ben problem. Regelbunden motion och en enhetlig och hälsosam kost är nödvändiga för att bygga starka muskler och ben. Människor utan funktionshinder kan ta enkla steg för att bekämpa sina osteoporos orsakas av bland annat arbetar ute på ett gym, ta regelbundna promenader, sluta röka och äta hälsosammare mat. Individer som inte har möjlighet att öka sin aktivitetsnivå, inklusive personer som lider av förlamning eller försvagande sjukdomar, kan behöva opereras för att minska smärta och ben gallring.

Vissa osteoporos orsaker är svårare att identifiera än kost brister, val livsstil och hormon obalans. I vissa fall kan osteoporos utvecklas som en biverkning till läkemedel för andra sjukdomar. Läkemedel som används för att styra allergier, astma, artrit, psoriasis, och ett antal andra villkor kan bryter mineraler i friska ben och så småningom leda till benskörhet. En individ som upplever skelettsmärta bör konsultera sin läkare för att fastställa om läkemedel bidrar till osteoporos symtom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.