Vilka är de hälsosamma effekterna av mangostan?

Mangostan är en superfruit som innehåller ett rikt näringsämne bas tillsammans med de potentiella konsekvenserna för att sänka risken mot olika sjukdomar. Lång används i Sydostasien för dess hälsofördelar är tropisk frukt infödda till områden med Kambodja, Kina, Indonesien, Malaysia, Filippinerna, Singapore, Thailand och Vietnam.

Det liknar storleken på en mandarin eller mandarin orange, med en mörk lila /rödaktig svål och vitt kött. Liksom andra tropiska frukter, är det multi-segmenterad. Smaken av frukt är söt, liknar ett plommon.

Men i stället för peeling en mangostan som en tangerin, bör du vrida eller trycka på frukten tills den bryts sönder. Använder i folkmedicinen i mangostanfrukten är bland annat botemedel från hudsjukdomar till dysenteri. Skalet på mangostanfrukten används på flera hygienkrav inklusive diarré, infektioner urinblåsa, gonorré och hudutslag. Man tror att kyla fastigheter, eller yin.

En unik faktum om mangostan är att varje innehåller en typ av ärr i ena änden, företrädare för blomman. Detta kommer inte bara ärr ange hur många segment frukt innehåller, utan också visar hur mycket frön. De som har de flesta segment har färre frön.

Eftersom skalet på mangostanfrukten innehåller olika föreningar, anses det vara en antioxidant. Vid laboratorieförsök innehåller mangostan xantoner, som när studerats i provrör har anti-cancer effekt. Andra positiva hälsoeffekter kan inkludera antiinflammatoriska, antimikrobiell, svamp och antiseptiska egenskaper i studier provrör. Det finns dock inga bevis för att dessa xantoner har samma effekt när det tas oralt vid provning i en laboratoriemiljö.

Den potentiella biverkningar av mangostanfrukten är bland annat möjligheten att de kan störa normal blodkoagulationen. Det är också möjligt att högre inte av xantoner kan leda till sedering, särskilt i kombination med andra örter eller läkemedel.

Eftersom mangostan inte har får importeras lagligt till Nordamerika, med undantag för Kanada och Hawaii, försäljning av mangostan i U. S. är begränsad till juice som innehåller frukt: s utdraget. Förbudet berodde på möjligheten att bananfluga infiltration. Men från och med 2007, USA Food and Drug Administration upphävt förbudet att tillåta import av bestrålade mangostan.

När du väljer en mangostan, leta efter de som är mörka lila eller rödlila, men inte blå eller svart färg. När köpet, lagra mangostan vid rumstemperatur och äta inom några dagar. Frys inte frukt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.