Vilka är de bästa sätten att få bättre sömn?

Att försöka få bättre sömn kan ta olika vägar beroende på de bakomliggande orsakerna som orsakar sömnstörningar. Olika sova tips kan fungera för dig vid olika tidpunkter, beroende på vad som stör din vila. Om dessa förslag för att få bättre sömn inte fungerar för dig, kan det vara en bra idé att kontakta din läkare så att ytterligare observation och /eller tester som en sömn studie, till exempel kan bidra avgöra bakomliggande orsaker, som själva kan behöva behandling . Få bättre sömn kan innebära förändrade matvanor, ändra dina sömnvanor, eller-om du har ett medicinskt tillstånd, såsom sömnapné eller ett psykologiskt tillstånd som depression, söker stöd hos hälso-och sjukvårdspersonal.

En sak som kan avbryta sova är att äta livsmedel som kan störa sömnen, men som tur är en sak som kan bidra till bättre sömn konsumerar livsmedel som hjälper att få god sömn. Så medan du bör undvika för mycket fett eller koffein under dagen och tar några mediciner som innehåller koffein nära sänggåendet kan du nå för tryptofan-rika livsmedel såsom bananer, honung, mjölk, havre, och fjäderfä för att göra en sänggåendet mellanmål som kan hjälpa dig att sova. Du bör också undvika både alkohol och nikotin på kvällen och tung eller stark mat inom fyra timmar av ditt läggdags. Eftersom kolhydrater hjälpa till att höja tryptofan i blodet, kan du lägga till några kex, spannmål eller bröd till din mellanmål, men som inte tillför proteinrika livsmedel, som är svårare att smälta.

Andra taktik du kan använda för att hjälpa dig få bättre sömn omfatta val du gör tidigare under dagen. Till exempel, om du kan arrangera schema motionerar innan det är för sent på dagen, kan du vara säker på att övning kommer inte att störa din sömn. Sikta på att avsluta innan fem eller sex timmar före sänggåendet. Eftersom solljus är viktigt för kroppens rytmer, försöka spendera en halvtimme utomhus i dagsljus varje dag. Undvik att ta tupplurar efter tre pm, om du gör och tupplur tidigare, hålla tupplurar kort.

Så långt det läggdags rutiner som kan bidra till en bättre sömn, med en tidsplan för att somna på kvällen och som på morgonen är bra, även när semestrar och helger rulla runt. Avslappnande innan sängen är också bra, och ett varmt bad rekommenderas. Att hålla distraktioner ut ur sovrummet rekommenderas också: det gäller TV-apparater, datorer, starkt ljus, och annat som stör sömnen. Slutligen, om du upptäcker att du inte kan sova, gå upp och göra något i stället legat vaken, och gå tillbaka till sängen när du känner dig sömnig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.