Vilka är de bästa Diskbråck övningar?

ryggraden stöds och kontrolleras av ett nätverk av muskler arbetar tillsammans för att bibehålla anpassningen och förhindra skador. Om du har ett diskbråck, kan övningar mildra vissa av smärta, men det måste vara rätt typ av motion. Diskbråck övningar brukar rikta in sig på musklerna som stödjer det skadade området under arbetet kring skadan själv. Detta inkluderar buk och höft stärkande övningar, nedre delen av ryggen förlängning övningar, hamstring sträckor, och milda övergripande konditionering övningar såsom promenader eller simning.

När du har din läkares godkännande, det finns många diskbråck övningar som kan lindra smärtan under din återhämtning. Alla börjar träningsprogram bör godkännas av en läkare, men om du har ett diskbråck, är det absolut nödvändigt att du följer din läkares instruktioner om huruvida eller inte utnyttja. Vanligtvis är patienterna instrueras av en sjukgymnast om vilka typer av diskbråck övningar är bäst för just deras skada. Det viktigaste att komma ihåg vid utövandet av efter en skada är att gå långsamt, lyssna till din kropp och sluta genast om din smärta försämras under övningen.

Mage ISOMETRISK TRÄNING: Den här övningen kan utföras var som helst, sittande, stående eller liggande. Bara dra din mage muskler aktiv och hålla så länge du kan. Visualisera dra naveln mot ryggraden. Om du ligger på golvet eller sängen, tryck på nedre delen av ryggen i ytan du ligger på. Var noga med att isolera mage med detta arbete, och inte använda benen för att hjälpa. Arbeta upp till tio upprepningar.

crunches eller curl-ups: Ligga platt på rygg med böjda knän, korsa armarna över bröstet och tryck på nedre delen av ryggen i golvet. Försiktigt upp huvudet och axlarna uppåt, curling din bröstkorg mot din ryggrad, och håll positionen i två till fyra sekunder innan de återvänder sakta till utgångsläget. Kom ihåg att detta är annorlunda än en vanlig sit-up, så istället för att försöka höja axlarna så högt du kan, visualisera curling axlarna mot dina höfter. Arbeta upp till tio repetitioner, lägga till mer när du bygger styrka.

Lower Back Extension: Lägg dig på mage, och stötta överkroppen på armbågarna och samtidigt hålla bäckenet på golvet. Till en början helt enkelt hålla denna position så länge det är bekvämt. När du får flexibilitet kan du driva upp på händerna och sträck överkroppen mot taket. Detta arbete bör utföras mycket långsamt och noggrant och omedelbart upphöra om du har ont.

Lower Back och Hip Stretch: ligga platt på rygg med böjda knän och armar avslappnad på sidorna. Sakta lät knäna sjunka till en sida, nedtryckt ett par sekunder och återgå till utgångsläget. Upprepa på andra sidan. Arbeta upp till tio repetitioner på varje sida, att uppmärksamma kroppens signaler och inte sträcker sig alltför långt tills du är mer flexibla.

hamstring stretch: Ligg på rygg med knäna böjd. Lyft ena benet långsamt och placera händerna bakom knäet. Räta ditt ben så mycket du kan, och försiktigt dra det mot bröstet. Håll ett par sekunder, sedan tillbaka till utgångsläget och upprepa med det andra benet. Tvinga inte denna övning! Du bör känna en sträcka i baksidan av låret. Om du känner smärta eller obehag någon annanstans, avbryta denna övning tills du är starkare.

Allmänt Konditionering: Din läkare kommer förmodligen att rekommendera en allmän konditionering övning Utöver särskilda diskbråck övningar. Promenader och simning är både mjuka, säkra sätt att hålla kroppen aktiv försämra din skada. Om övervikt bidrar till skadan, promenader och simning är både aerobiska övningar som bränner kalorier och hjälper dig med din viktminskning plan också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.