Vad kan jag förvänta under den första trimestern?

När en kvinna är gravid, går hennes kropp genom snabba förändringar som oftast ganska märkbara, särskilt för henne. I den första trimestern, allt förändras anpassa sig till de växande fostret och behov att kvinnan kommer att få efter det att barnet är fött. Vissa nya hormoner produceras av det växande fostret eller moderkakan som kan leda till en massa olika symptom, och tillväxten av barnet ensamt kommer att göra vissa förändringar i vardagen. Symtom och förändringar under den första trimestern är rörliga, och en del kvinnor kommer att känna sig mer obekväm än andra.

Förekommer hormoner som humant koriongonadotropin (HCG) kan orsaka några av de mest obekväma och märkbara symtom på första trimestern graviditet. HCG kan skapa betydande humör skift. Du kan bli glatt lycklig en minut och rinnande nästa, och dessa känslor kan verka lite överväldigande tills man vänjer sig vid dem. En annan vanlig biverkning av HCG är att det kan orsaka den fruktade graviditetsillamående, vilket inte alltid sker på morgonen och många inte alltid vara så förfärligt.

En del kvinnor tycker att den är avstängd av föda luktar, men sällan känner sig mer än illamående. Andra kvinnor, särskilt från omkring vecka sex på, upptäcker de få illamående och kräks regelbundet. Det kan hjälpa att hålla äta lätta måltider-att undvika mat som verkar frånstötande-eftersom lågt blodsocker kan göra situationen värre. Det är också viktigt att prata med din läkare om mycket ofta illamående, speciellt om du inte tycks kunna hålla någon mat ner. Lyckligtvis graviditetsillamående tenderar att upphöra i slutet av första trimestern, även om vissa kvinnor fortfarande känslig för dofter.

moderns kropp genomgår förändringar under den första trimestern. Dessa inkluderar svullnad av brösten, vilket kan göra brösten känns ömma och smärtsamma. Huden runt bröstvårtorna mörknar inom några veckor efter en graviditet har inträffat. Buken kan öka i storlek, och kläder kan bli lite tight. Om det är en första graviditet kan detta vara inte att märkas och du ofta inte behöver mammakläder här tidigt. Om du har haft barn tidigare, kan bukmusklerna bli något svagare och leda utseendet på baby magen lite tidigare.

Andra förändringar inkluderar behovet av att ofta urinera, eftersom livmodern börjar sätta press på blåsan. Detta tryck kan också orsaka förstoppning och hemorrojder. En annan sak kvinnor kan uppleva under den första trimestern är en total känsla av trötthet. Allt kan verka utmattande men du kommer inte alltid känner på detta sätt. Faktum är att andra trimestern ofta vara en tid när du känner fantastiskt och har hög energi.

väntar barn kan vara en känslomässig tid för någon, och det kan finnas en viss oro om att få igenom det obehag som ett första trimestern. Diskutera dessa känslor med din läkare, som ni borde börja se per sitt rekommenderade schemat när du vet att du är gravid. Fysiska symptom kan också vara lite överväldigande i början och det är viktigt att vara snäll mot dig själv under denna tidsperiod. Vila mycket, äta en hälsosam kost och gå ut för lätta motionera regelbundet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.