Vad betyder en borrelios Utslag ut?

Borrelia är en sjukdom som orsakas när människor utsätts för bakterier förekommer på vissa typer av fästingar, främst rådjur fästingar. Den kan ha olika symtom inklusive flulike symtom i början. När sjukdomen är obehandlad dessa senare kan utvecklas till artros i olika lederna, humörsvängningar och försämrad muskelfunktion. Ett annat symtom som kan förknippas med denna sjukdom är borrelios utslag. Även om detta inte finns i alla människor som får tillstånd, kan det vara något att titta på och är ett bra tecken på infektion. Att kunna känna igen borrelios utslag är viktigt, men det måste betonas att frånvaron inte nödvändigtvis innebär en person är smittfri.

borrelios utslag kallas ofta för en fullträff utslag. Detta beror på hur det ser ut ett par dagar efter att det först visas. Till en början ser det utslag inte som en fullträff. I stället tenderar den att se ut som en röd bula i grunden liknar ett insektsbett.

knölen är vanligen beläget vid platsen för fästingbett, så om man vet var ett fästingbett inträffat, kan de ringa in området med en penna för att se om detta område utvecklar någon hudirritation. Många väljer att inte ha fästingar utvärderas borrelios och i stället vänta på en borrelios utslag att framträda inför de ser sina läkare. Detta kanske inte alltid de klokaste kursen.

Vad tenderar att hända härnäst i standarden borrelios utslag är att rodnad sprider sig, och storleken på utslagen kan variera i diameter från ca 1-5 inches ( 2,54-12,7 cm). Som utslag sprider sig, kan den mellersta delen av det börjar avta. Det finns alltså en röd centrum, en röd utvändig och en blek mitten, som ser ut lite som en darttavla eller en prick.

Även om det vore idealiskt om detta utslag alltid utvecklas, det gör det inte. Ibland människor får ett antal knölar i huden och andra gånger får de ingen utslag. Tid för utveckling kan variera också, och människor kan visa början på en borrelia utslag bara ett par dagar efter en bit upp till en månad senare. Vad detta visar är att söker utslag inte ensam kan vara den enda diagnostiska riktlinjer människor anställa när den beslutar om de har borrelios.

Förvisso är förekomsten av borrelia utslag ett viktigt mått, men folk borde vara medvetna om andra symptom på borrelia. Det är också rekommenderat att folk får något fästingar bort från huden analyseras för sjukdomen, eftersom detta kan tyda på viss risk. Utveckling av andra symtom efter ett fästingbett är värdefull diagnostisk information också, och dem som har varit i Lyme fästing områden på senare tid, även om de inte märkte en bit och inte har ett hudutslag, bör nämna detta till läkare om de utvecklar feber , frossa, diffus värk och andra flulike symtom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.