Vad befolkningen har en högre Stroke Risk?

Det finns många sätt att stroke risken kan bedömas. Forskning har tittat på risker genom kön, ras och släkthistoria, plats, vissa typer av sjukdomar och genom beteende. En studie i 2009 fann även att stroke Risken var större om man bodde i närheten av många restauranger snabbmat. Andra studier inriktas på dödlighet i stroke och i vad befolkningen dödlighet är mest att inträffa.

När det gäller kön, män är mer benägna att få stroke, men kvinnor löper större risk att dö av dem. Kvinnor kan vara särskilt utsatta om de använder hormonella preventivmedel, särskilt om de röker och är över 35 år. Graviditet ensam är en riskfaktor för stroke.

I USA har vissa populationer har högre stroke risk. Afro-amerikaner och latino amerikaner är mer benägna att ha en stroke, medan asiatiska och kaukasiska befolkningen har mindre chans på detta. Detta innebär inte att asiater är mindre benägna av ras för att undvika stroke. I många asiatiska länder risken för stroke är mycket högre jämfört med asiater som bor i Amerika, och risken för dödlighet i många asiatiska länder mycket snabbare än dödlighet för asiatiska amerikaner och kaukasier.

Vissa sjukdomar också avsevärt stroke risk. Diabetes, sicklecellanemi, högt blodtryck och någon form av hjärtsjukdom göra människor mycket större risk att drabbas slag. Den som redan har haft en stroke eller en transitorisk ischemisk attack (TIA) är större risk också. Personer med en familjehistoria av dessa villkor eller av stroke kan behandlas i en högre riskgrupp. Dessutom, fetma, som kan eller inte kan betraktas som ett beteende faktor, mer äventyrar människor. Ålder är också en enkel riskfaktor, och äldre är mer benägna att få stroke än är yngre människor.

Det finns identifiera beteendemässiga faktorer som är förknippade med högre stroke risk. De två vanligaste av dessa är röka och dricka till överdrift. Medan dricka små mängder alkohol kan hjärtat friskt, med tre eller fler alkoholhaltiga drycker per dag inte rekommenderas. Rökning är aldrig hälsosamt eftersom det kan leda till så många olika former av hjärt-och lungsjukdomar.

Andra beteenden som ökar risken för stroke för levande ett stillasittande liv. De som motionerar regelbundet tenderar att ha lägre incidens av stroke. Äter en kost rik på mättade fetter och transfetter också äventyrar hälsan.

Studier på befolkningsgrupper som löper störst risk för dödsfall från stroke är mycket intressanta. Det verkar som om människor som bor i fattigare eller medelinkomstländer nationer löper störst risk för stroke. Länder eller geografiska tunnland som har högst stroke dödligheten Ryssland, de flesta i Östeuropa, de flesta delar av Asien, Central-Afrika och södra Stillahavsområdet. Detta verkar inte vara särskilt bunden till ras makeup. När folk från dessa länder invandra till rikare platser i världen, dödligheten minskar ofta.

En sista grupp som bär upp är de lägre socioekonomisk status. Det finns allt fler bevis på att dessa folk kan ha större slag. En del läkare och medicinska forskare tror att detta beror på brist på lämpliga förebyggande vård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.