Vad är vissa typer av hörselskydd?

Om du utsätts för ett alltför mycket buller, hörselskydd är viktig. Den vanligaste orsaken till hörselnedsättning är exponering för höga ljud. Det buller som kan uppstå i en mängd olika sätt. Det är uppenbart att gå på konserter är ett recept för eventuell hörselnedsättning, men många är chockade att lära sig av andra sätt som din hörsel kan äventyras.

Om du arbetar i en bullrig industrimiljö, hörselnedsättning kan slutligen inträffa. Bullret behöver inte vara högt nog för att orsaka smärta, den upprepas är tillräckligt för att orsaka eventuell hörselnedsättning. Många människor är förvånad över att en hårtork kan vara högt nog för att skada hörseln. Även om det inte alls lika högt som ett jet flygplan lyfter, riktar en hårtork buller till känsliga öra.

Det enda sättet att minska eller eliminera hörselnedsättning på grund av buller är genom att bära hörselskydd. Det finns flera typer av hörselskydd som du kan bära. Öronproppar som passar inne i hörselgången är mycket effektiva och bekväma. De är gjorda av mjukt skum och mögel till formen på innerörat området. Genom gjutning av formen på innerörat, pluggar skum örat inte bara ger effektiv buller blockering, är de också så bekväma att du ens kan glömma att du bär dem.

Öron skydd som passar över den yttre örat är också ett populärt val. Dessa örat omfattar sitter som hörselkåpor, men är tillverkade av bullerdämpande material. Människor som har svårt att bära öronproppar som passar inuti örat föredrar ofta denna typ av hörselskydd.

Oavsett om du väljer hörselskydd som sitter på insidan eller utsidan av örat, är det viktigt att välja en stil som du kommer att bära. Den mest effektiva hörselskydd tillgängliga fungerar inte om inte slitna konsekvent. Om du befinner dig i ett område där du kommer att utsättas för högt eller konstant buller är det viktigt att bära hörselskydd. Prova flera stilar tills du hittar en design som är bekväm.

Hörselnedsättning är kumulativ. Även om du utsätts för kraftigt buller intermittent, är det viktigt att skydda öronen. Under loppet av din livstid, den kumulativa effekten av bullerexponering kan få dig att bli en av de 75% av personer som lider av nedsatt hörsel i samband med att de är 75 år gammal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.