Vad är symtom av koffein utträde?

Den medicinska samfundet har nyligen tagit koffein tillbakadragande ganska allvarligt. Det uppskattas att en av åtta personer kommer att uppleva symptom som skulle påverka förmågan att arbeta eller fungera i minst ett par dagar. Forskare i 2004 föreslog att koffein tillbakadragande som en kontrollerbar villkor i de diagnostiska och statistik Manual of Mental Disorders (DSM). Men det är koffein tillbakadragande sällan farligt, men det kan göra en obekväm för ett par dagar.

De vanligaste symtomet i samband med koffein tillbakadragande är måttlig till svår huvudvärk. Detta kan inträffa mellan 12 och 24 timmar efter sista intag av koffein. Den varar vanligen en till två dagar, men vissa kan ha en huvudvärk längre. Om du avsiktligt försöker att sluta konsumera koffein, vara säker på att kontrollera etiketter på smärtstillande medel. Vissa mediciner kombinera koffein med paracetamol och acetylsalicylsyra, eftersom koffein är ett effektivt smärtstillande medel.

Andra upplever koffein återkallelse kan känna sig deprimerade och några sömnig. Vissa personer kan uppleva betydande humör instabilitet, som kan vara hjälpta av receptbelagda läkemedlen. Människor kan också ha koncentrationssvårigheter. Vissa genomgår koffein tillbakadragande kan få influensaliknande symtom som illamående eller kräkningar, och muskelvärk eller stelhet.

Generellt symtomen på koffein tillbakadragande fortsätta från två till nio dagar efter ett sista intag av koffein. Människor kan notera en fortsatt symtom på sömnighet som kan vara mer psykologiskt grundas, om de använt koffein för att börja dagen. Men är det organ anses inte längre beroende av koffein efter nio dagar. Fortsatt symtom bör kontrolleras av en läkare, eftersom de kan ange andra villkor.

De flesta människor kommer inte att känna av effekterna av koffein tillbakadragande tre till fyra dagar efter avslutad koffein. Så även om koffein är beroendeframkallande, är det faktiskt i allmänhet en mycket lättare ämne att bryta beroendet av. Detta är goda nyheter för dem som måste sluta använda koffein enligt en läkares rekommendationer.

Människor kan missa smaken av vissa koffeinhaltiga drycker, särskilt kaffe. Man kan dricka koffeinfritt kaffe, som innehåller en liten mängd koffein, om en läkare okays denna dryck. För människor som tycker om koffein rika läsk, finns det nu många koffein gratis läsk finns.

För de flesta kommer att bryta mot koffein vana betyder upplever några dagar av koffein tillbakadragande. Detta kan vara ett litet pris att betala när ens hälsa hotas av en fortsatt användning av koffein. Om koffein abstinensbesvär verkar svår, bör man se en läkare. Läkare kan kanske hjälpa en hantera symtom på allvarlig depression eller betydande illamående.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.