Vad är några symtom på Colon Cancer?

Colon cancer är ett allvarligt tillstånd som kan leda till en försämrad livskvalitet och till och med förekomst av död. Ett sätt att det är möjligt att upptäcka utveckling av tjocktarmscancer tidigt är att vara medveten om de vanliga symtom på tjocktarmscancer. Att göra gör så det möjligt att söka rätt vård medan cancer i ett tidigt skede, vilket avsevärt förbättra möjligheterna för återvinning.

En av de vanligaste symtomen på tjocktarmscancer är förekomsten av blodiga avföring. Detta beror på tumörer som bildas i tjocktarmen har en tendens att blöda. Även mängden blod ut med denna typ av cancer är inte fruktbar, är det oftast tillräckligt att färg pallen och visa upp i avfallet. När tumören ligger väl inom den kolon, får blodet verkar nästan svart. Men om tumören växer i slutet av tjocktarmen, det finns en god chans att det kommer att ge avfallet en ljusröd utseende.

Två symtom tjocktarmscancer som ibland går hand i hand är en oförklarlig viktminskning åtföljs av en känsla av att vara konstant full. Även om dessa två symtom på tjocktarmscancer inte behöver vara närvarande samtidigt, de ofta brukar dyka upp i samband med en annan. Om individen har gjort några aktuella förändringar i kostvanor eller ökade nivån av fysisk aktivitet kan viktminskning vara ett tecken på att cancer är en uttunning av det resurser av kroppen. Närvaron av tumör i tjocktarmen orsakar full känsla, som med tiden kommer att avskräcka den enskilde från att äta tillräckligt med mat att tillföra näring till kroppen. När detta händer kommer viktminskning fortsätter att accelerera.

Förstoppning är också en annan av de mer vanliga symtom på tjocktarmscancer. Definieras som underlåtenhet att ha en avföring minst tre gånger i veckan, får förstoppning vara ett tecken på att en tumör växer i slutet av tjocktarmen, förebygga avfall från passerar genom systemet ordentligt. Eftersom förstoppning orsakas av en blockering, med över disk produkterna kommer att göra lite till inget att hjälpa till med tillstånd.

En allmän känsla av apati eller letargi ofta ingår i symptomen för tjocktarmscancer. När den enskilde börjar har ingen energi att utföra även rutinuppgifter och bevisföremål något intresse av att komma ut och delta i aktiviteter som brukade vara mycket önskvärt, kan denna förändring i uppträdande bero på förekomsten av cancer i tjocktarmen. Detta gäller särskilt om individen inte har nyligen genomgått en livskris som en förlust av arbetet eller uppdelning av ett förhållande. När det inte verkar finnas någon annan orsak till apati och slöhet, kan koloncancer vara ursprunget till problemet.

Diverse problem med matsmältningen och magbesvär är också symtom på tjocktarmscancer. Ständigt känsla illamående utan uppenbar anledning, särskilt om de åtföljs av uppstötningar, kan tyda på utveckling av en cancer i tjocktarmen. På samma sätt, hela tiden med gas eller känsla uppsvälld även om ingen mat har konsumerats i flera timmar kan bero på förekomsten av en tumör.

Även om alla symptom på tjocktarmscancer är också vanliga symtom med andra hälsofrågor, bör ingen av dessa symtom tas på allvar. Kontakta läkare snart efter symptom uppstår. I händelse av att tjocktarmscancer är närvarande möjligheterna för återvinning är mycket större om cancern är fångad i ett tidigt skede.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.