Vad är några orsaker till hörselskador?

hörselskador kan uppstå när något skapar en blockering i hörselgången. Detta kan orsakas av flera olika situationer. Beroende på svårighetsgrad kan hörselskador ibland vändas genom söker hjälp hos en läkare eller sjuksköterska.

öronvax, även känd som ÖRVAX , är ganska vanligt. Kroppen producerar naturligt vax i örat som ett medel för skydd, men för mycket vax kan orsaka hörselskador. Vax kan avlägsnas av en läkare med ett speciellt instrument eller genom att spola örat med vatten. Över disk produkter mjukar upp öronvax, stimulera den till att dränera från örat, och finns lättillgängliga.

Blockeringar i hörselgången kan orsaka en volym i ljudet man hör utan att producera en förvrängning av ljudet. Dessa blockeringar kan uppstå efter en öroninfektion som kan orsaka svullnad, en missbildning, en tillväxt, främmande kroppar i örat och en skada. Hörselskador som orsakats av någon av dessa situationer oftast kan rättas till.

Problem som påverkar mellanörat kan också leda till hörselskador. Dessa olika problem är bland annat fosterskador, tumörer, otoskleros, vätska i örat och öroninflammationer. Missbildningar i allmänhet korrigeras genom operation. Cancerceller och noncancerous tumörer och cystor kan skada hörseln och måste avlägsnas kirurgiskt också.

otoskleros är en sjukdom som är ärftlig. Nya ben deponeras på små ben som finns inne i mellanörat, vilket hindrar normal överföring av ljud. Sjukdomen blir allt mer märkbart i tidig vuxen ålder, och graviditet kan förvärra detta tillstånd. Kirurgiska ingrepp korrigera detta genom att ersätta ben med konstgjorda ben och är oftast utförs med lokalbedövning medan patienten fortfarande är vaken.

Utveckling av vätska i örat är vanligt hos barn. Om detta tillstånd blir kronisk och stör barnets normala verksamhet, är behandling som krävs. Behandling för att ha vätska i örat innebär att placera rören i öronen, korrigera funktion EUSTACHISK rören.

Öra infektioner i mellanörat kan leda till svullnad och ibland samlas vätska eller pus. Ofta detta kan behandlas med antibiotika eller avsvällande medel. Ibland ett litet hål kan placeras i trumhinnan som främjar dränering genom ett förfarande som kallas myringotomy.

En direkt skallskada kan skada innerörat tillräckligt för att orsaka hörselskador. Buller är ett stort boven i hörselnedsättning. Konsekvent buller från att arbeta i en fabrik på dagligen för att lyssna på hög musik kan skada en persons hörsel. Skottlossning, elverktyg, motorcyklar och spelar instrument kan orsaka problem med hörsel som kan förebyggas genom att bära öronproppar.

En fistel är en öppning som orsakar onormala inner-och mellanörat anslutningar. Denna avvikelse resulterar i yrsel och hörselskador. Det är vanligen orsakade av traumatiska händelser i samband med skallskador i bilolyckor eller när lufttryck förändringar inträffar under ett flygplan flygning, när någon nyser eller när någon hårt slag i en annan människas öra.

Ménières syndrom är ett tillstånd som innebär en variation av hörselnedsättning, yrsel och en ringningar i öronen som kallas tinnitus. Detta kan komma från en vätskeretention och svullnad inne i innerörat och är behandlingsbar. Vissa mediciner har till och med upptäckt att skada hörsel, som leder till hörselnedsättning. Olika läkemedel som har upptäckts är loop-diuretika, salicylater i stora mängder antibiotika aminoglykosid och olika läkemedel som används tillsammans med kemoterapi.

Presbycusis är ganska vanligt och kommer med hög ålder. Det är en process som börjar vid födelsen och förvärras när vi blir äldre, där vi förlorar hårceller och nervändar. Detta sker under en livstid och de flesta äldre hörselskadade. Detta tillstånd kan oftast korrigeras genom att bära en hörapparat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.