Vad är några orsaker till axillär infektioner?

axillär infektioner är infektioner i huden eller lymfkörtlarna finns i armhålorna. Den vanligaste orsaken till armhålan infektioner är att raka håret av armhålorna vilket kan resultera i små irriterad knölar eller skära huden. Dessa knölar eller nedskärningar kan då bli föremål för bakterier som orsakar infektioner.

Unga flickor, som precis nyligen börjat rakning i armhålorna, löper störst risk för axillär infektioner. Axillär infektioner kan minskas med hjälp av tvål och vatten medan rakning och genom att se till rakkniv används är rent. Detta kan i allmänhet ske genom att doppa razor i alkohol för cirka sextio sekunder före användning.

axillär infektioner kan också vara resultatet av inåtväxta hårstrån uppstår efter en användning hårborttagningsprodukter krämer som Nair? eller när en har sin vaxat armhålorna. Axillär infektioner av detta slag kan kännas som en hård bula som är smärtsamma vid beröring. Om en sådan stöt inte att lösa med varma komprimerar inom en dag eller två, eller om knölen börja släppa skjuta, bör man se en läkare.

I vissa fall, vaxa kan resultera i armhålan infektioner om en bakterie smittar vaxet. Även dessa infektioner är sällsynta, bör de som får en sådan infektion varna salongen där en hade vaxning gjort, och även se en läkare för behandling med antibiotika.

Ofta knölar i armhålorna tyder inte på axillär infektioner, men är tecken på infektioner i andra delar av kroppen. Armhålorna har lymfkörtlar som kan bli svullna när man slåss mot antingen bakterier eller virusinfektioner. Det är inte ovanligt, särskilt hos barn, att ha en svullen lymfkörtel i flera månader efter en sjukdom.

Men knölar i armhålorna kan också vara tecken på bröstcancer. Således en klump som inte löser på några dagar bör alltid innebära att få läkarvård snabbt. Vissa kvinnor uppenbart bröstcancer med en knöl i armhålan först. Bröst själv-prov ska alltid omfatta armhålorna för att ge en grundläggande analys så man kan notera skillnader i senare tentamina.

Ibland axillär infektioner är jäst-baserad infektioner. Detta kan hända med dem som nyligen har tagit antibiotika, eller till dem som är immunsupprimerade. Armhålorna kan verka rött och känner kliande. De kan också uppvisar ett mindre utslag. Om en aldrig har haft en svampinfektion under armarna, då ska man se en läkare. Vanligtvis kommer en behandlas med lokalt verkande fungicida krämer för att bli en av infektionen. Alla deodorant använts under denna tid bör inte delas med andra medlemmar av ett hushåll, och ska kastas ett par dagar till behandling för att förhindra återinfektion.

Små cystor kan förekomma i armhålorna också, och kan bli infekterade. Dessa axillär infektioner kan kräva borttagande av cystor, eller varma kompresser och orala antibiotika för att lösa cystor. En läkare bör alltid utvärdera dessa cystor för att utesluta cancer. Stora cystor kan kräva nålbiopsi att vara säker på standardbeloppet är godartade.

Man kan ofta skilja på cystor och knölar orsakas av cancer på grund av cystor tenderar att vara smärtsamma, medan klumpar inte. Men detta räcker inte för att utesluta cancer. Varje knöl i armhålan regioner kräver medicinsk utvärdering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.