Vad är några olika typer av hårspännen?

skillnad hårnålar, barrettes och grannlåt, hårspännen är för att garantera en högre volym av hår, och finns i en mängd olika former och stilar. Från gnistor och pasteller, till mer subtila stilar kan hårspännen bäras som ett sätt uttalande, eller smälta in i håret och endast att användas för att upprätthålla en viss frisyr.

Kanske den mest kända av hårspännen är bananen klippet eller alligator klipp. Populärt på 80-talet, banan hårspännen är tunn plast klipp om längden på den sidan, som har små tänder att låsa håret på plats på baksidan. Banana hårspännen skapa en hästsvans effekt, säkra hår från nacken till toppen, och gör håret verkar längre än den faktiskt är.

En typ av hår klipp som blev populär på 80-talet och sedan gjorde comeback i mitten av 90-talet är "kopplingen" eller fjäril klipp. Dessa plast hårspännen finns i en mängd olika färger och har stora "tänder" för att trygga håret på baksidan när det är vridna och skapar en upp-göra-effekt. Frisörer använder vanligtvis tydligare versioner av dessa hårspännen för att hålla delar av håret ur vägen och samtidigt minska, men en mer stiliserad version, ibland med en fjäril eller böja dekoration, har gått om att bli ett hår tillbehör. Tiny fjäril hårspännen var också populära på 90-talet att dra sig tillbaka små delar av den främre av håret och säkert på kronan, vilket skapar en titt majs rad.

En av de mest vanliga typer av hår klipp som har utstått tidens tand är "spärren" klipp, en metall /plast blandning som håller håret genom att trycka två bitar av metall i gem i ett gångjärn spärren. Hår tillbehör företag som Goody har sålt denna typ av hår klipp under flera år. På 80-talet, den spärren klippet ofta framhävs tyg bågar fäst och i 90-talet var stora rektangulära eller ovala bitar av plast som bifogas ofta att skapa en mode uttalande.

En annan hår tillbehör som ofta grupperas bland hårspännen är en asiatisk stil tillbehör som består av en bit tyg eller metall med ett hål, som en tunn bit metall, plast eller trä kan fästas genom att fästa håret i en bulle. Även om detta tillbehör säkrar hår, är det inte tekniskt en hår klämma, eftersom det har två skilda mekanismer för att "spärren" tillsammans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.