Vad är några nedre ryggsmärtor övningar?

orsakerna till smärta i nedre ryggen kan vara så varierade som antalet personer som upplever smärtan. Oavsett om ryggsmärtor är onormal eller svår, ett besök på en läkare är alltid tillrådligt innan du påbörjar någon form av egen föreskriven behandling program som använder dessa lägre ryggsmärtor övningar. Håll också i minnet att enklare hjärt-aktiviteter såsom promenader, simning eller cykling i 20 till 30 minuter om dagen kan hjälpa till att lindra smärta också.

Två enkla lägre ryggsmärtor övningar bäcken tilt och knä-till-bröst sträcka. För bäckenets lutning, först ligga platt på rygg med böjda knän och fötter på golvet. Observera att korsryggen inte rör vid golvet medan i detta läge. Dra nu åt bukmusklerna så att korsryggen trycks platt mot golvet. Håll i fem sekunder. Slappna av magmusklerna. Upprepa upp till tio gånger.

kvar i denna ryggläge för knäets till bröstet sträcka. Håll böjda knän. Ta tag i höger ben bakom låret ovanför knäet. Dra denna benet upp till bröstet medan den vänstra benet stannar böjt, foten på golvet. Håll här i 20 sekunder. Koppla av. Upprepa med vänster ben. Upprepa upp till fyra gånger med varje ben.

En annan bra smärta i nedre ryggen övning som kräver att bo nära marken är den nedre delen av ryggen stretch. Låg på mage i stället för tillbaka för denna sträcka. Ligga plant med händerna placerade över axlarna på båda sidor av huvudet. Sakta använda vapen för att skjuta överkroppen från golvet. Bäcken bör förbli på golvet. Detta är inte en push-up, så ge tillbaka till sag. Håll i fem sekunder och sedan tillbaka till utgångsläget. Upprepa upp till tio gånger.

Många övningar för nedre ryggen använda en övning boll eller väggar för stabilisering. Dessa kan vara lite svårare i början. Men en gång praktiserade ett par gånger kan dessa övningar vara mycket effektiv på att stärka ryggen och lindra kronisk smärta.

Wall knäböj kan göras mot en plan vägg. Stå med ryggen platt mot väggen. Walk fötter ut 12 inches (30. 48 cm) från väggen och samtidigt hålla ryggen plan. Böj båda knäna på en 45 graders vinkel. Håll detta i fem sekunder innan den återgår till utgångsläget. Upprepa upp till tio gånger.

Det finns också en variant av detta arbete med hjälp av en övning boll. Istället för att placera ryggen platt mot väggen, placera en övning bollen mellan korsryggen och väggen. Sakta böjer knäna från en 45 till en 90 graders vinkel. Medan du böjer knäna, höja händerna ovanför. Detta bör ske långsamt. Håll i fem sekunder. Räta knän. Upprepa upp till tio gånger.

En annan övning med utövandet bollen måste ligga på mage över bollen. Midjan bör ligga nära den framför bollen med de flesta av de stöd som enligt den nedre delen av magen och bäckenområdet. Sakta höja suppleant armarna över huvudet. Sakta höja suppleant ben 2-4 inches (5 till 10 cm) från golvet. Nu kombinerar dessa rörelser genom att höja höger arm och vänster ben samtidigt, höj sedan vänster arm och höger ben. Nu böj vänster knä och lyft upp benet så att låret är i linje med resten av kroppen. Håll i fem sekunder, gör sedan höger ben. Upprepa upp till tio gånger. Se till att inte arch ryggen under denna övning.

Det finns många andra lägre ryggsmärtor övningar, men dessa är några grunderna som är mycket effektiva och är en bra början till ett träningsprogram. Men som med alla träningsprogram, vara medvetna om vad kroppen klarar av. Om det finns smärta under någon av dessa övningar, stoppa och söka professionell uppmärksamhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.