Vad är några Hälsofördelar av probiotika?

Probiotika, som är nyttiga bakterier, är ett hett ämne bland dem som är intresserade av naturliga hälsotillskott. De är användbara för att bidra till att upprätthålla organismen balansen i tarmen. Under normala förhållanden har kroppen ett par hundra av dessa bakterier i mag-tarmkanalen, och en av de bästa hälsa fördelarna med probiotika är deras förmåga att hjälpa till att hålla matsmältningssystemet friskt. De hjälper också till att minska skadliga bakterier i kroppen.

Eftersom hälsoeffekterna av probiotika är relaterade till matsmältningssystemet, människor använder dem ofta för att förhindra diarré, särskilt när en person tar ett antibiotikum. Till exempel är antibiotika kända för att hjälpa till att behandla vissa sjukdomar, men de kan också döda nyttiga bakterier samtidigt. När dessa goda bakterier förstörs, kan diarré bero. För att undvika detta obehagliga påverka vissa människor använder probiotiska kosttillskott för att ersätta bra eller nyttiga bakterier.

Förutom de positiva hälsoeffekterna av probiotika för dem som har diarré orsakad av antibiotika, det finns andra skäl att ta dessa kosttillskott. Till exempel kan probiotiska kosttillskott visa sig också till hjälp för hantering av smittsam diarré, trots att de inte kan vara effektiva för alla typer av den. De kan också vara bra för att hantera sådana förhållanden pouchitis, ett inflammatoriskt tillstånd som drabbar människor som har fått sina kolon avlägsnas kirurgiskt. De kan också hjälpa till att förebygga infektioner som bildas i mag-tarmkanalen, och de har även fått äran att hjälpa till att kontrollera inflammation som orsakats av sådant som inflammatorisk tarmsjukdom. Vissa tror att probiotika kan också hjälpa att hantera colon irritabile (IBS) och cancer i tjocktarmen.

Eftersom probiotika är naturligt förekommande i kroppen, de flesta experter anser att de är säkra. Det är dock viktigt att notera att Food and Drug Administration (FDA) har en annan process för att hantera kompletterar än det gör för läkemedel. Som sådan har organisationen inte noga övervaka eller godkänna tillägg innan de saluförs. Ett företag kan därför ett tillägg och börja sälja den utan forskar dess effektivitet eller säkerhet. Av denna anledning är det en bra idé att skaffa ett läkarutlåtande innan ett tillägg.

Ofta människor försöker dra nytta av hälsofördelarna med probiotika genom att äta yoghurt. Många tror att detta kan bidra till att förhindra diarré, till exempel. Vissa yoghurt behållare är märkta att låta konsumenterna veta om de innehåller aktiva kulturer. Om yoghurt inte tillhandahåller aktiv kulturer kommer det att beviljas inte konsumenterna på detta sätt, även om det fortfarande kan erbjuda andra hälsofördelar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.