Vad är några Hälsofördelar av apelsiner?

Apelsiner har, och att fortsätta att vara en av de mest populära frukter i världen. Orsakerna till detta kan vara deras överflöd, variation och unik smak, men det finns också många hälsofördelar av apelsiner. Dessa fördelar kommer från den unika näringsmässiga makeup av olika sorters apelsiner, och finns i produkter som är tillverkade av apelsiner såsom apelsinjuice. De är utnyttjat av miljoner människor varje dag.

Det viktigaste näringsmässiga ingrediens som är känt för att öka positiva hälsoeffekterna av apelsiner är C-vitamin och en apelsin kan innehålla nästan 100 procent av de nödvändiga dagliga värde i denna viktiga näringsämnen. Källor till vitamin C är nödvändiga för hälsan hos den mänskliga kroppen, eftersom det inte naturligt producera sina egna. C-vitamin är en antioxidant som inte bara bidra till att öka kroppens immunförsvar, utan även är känd för att hjälpa till att förebygga hjärtsjukdom, stöd i läkning av sår och stärker kroppens förmåga att absorbera järn. Betakaroten är ännu en antioxidant som finns i apelsiner och bidrar till att förebygga cellskador.

En annan av de många fördelarna med apelsiner kommer från sitt fiberinnehåll och som är känt för att förbättra förhållandet mellan kolesterol i kroppen . Fiber kan också hjälpa till att reglera socker i blodet, och detta kan vara till stor hjälp för vissa personer med diabetes. Den fiber i apelsiner kan också ge en försvarslinje för att förebygga tjocktarmscancer, och det finns andra näringsämnen i apelsiner som också kan bidra till att förhindra andra typer av cancer också, bland annat magsäckscancer och cancer i matstrupen.

Apelsiner är rika på många andra nyttiga näringsämnen, inklusive kalcium, som är känt för att främja starka och friska ben. En hög kalium stöd för att hjälpa resten av elektrolyter i celler, och den höga förekomsten av vitamin B6 hjälper till i produktionen av hemoglobin i blodet. Apelsiner innehåller även magnesium, som kan vara ansvarig för att hålla blodtrycket på en acceptabel nivå.

Mycket forskning fortfarande görs idag för att hjälpa oss att förstå mer av de hälsosamma effekterna av apelsiner. Några möjliga fördelar omfattar skydd mot njursten, reumatoid artrit, luftvägssjukdomar och mycket mer. Dessa beror på några av de många fler näringsämnen som finns i apelsiner, inklusive folsyra, vitamin B1 och vitamin A, var och en har sin egen lista över hälsan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.