Vad är några Hälsofördelar Cinnamon?

Cinnamon har varit en eftertraktad krydda sedan urminnes tider och vid ett tillfälle ansågs mer värdefull än guld. Inte nog med forna civilisationer uppskattar smak, men de förstod de hälsosamma effekterna av kanel också. Kulturer från Fjärran östern, Mellanöstern och väst har alla upptäckt värdet av denna krydda göras från den inre barken av ett träd i lagern familjen.

De gamla egyptierna använde kanel för balsamering. Under medeltiden var det placeras i sjuka rum av patienter med böldpest. I Asien var det skrivits ut till långt liv. Alla tidiga civilisationer erkänt kanel förmåga att fördröja tillväxten av bakterier och utformade deras specifika recept enlighet med detta. Vissa formeln kanel bör göras till en pasta och används externt. Det ansågs en gåva från naturen och användes mycket.

Modern vetenskap har fortsatt att forska hälsofördelarna med kanel. Den har upptäckt att kanel har visat sig vara värdefulla i hjärnan funktioner gammal som ung. För båda grupperna är det bra i kognitiv behandling, minne samt minska ångest.

hälsofördelar av kanel är många. Dess antibakteriella och svampdödande egenskaper gör den till ett utmärkt botemedel mot förkylning och hosta. Det är en carminative så det kan bidra till att undanröja illamående och flatulens. Det är en sammandragande, en stimulerande och en antiseptisk. Kanel hjälper till att stabilisera kroppens temperatur och håller den löpande på sin optimala nivå. Det förbättrar assimilering av näringsämnen från maten du äter. Den mest anmärkningsvärda positiva hälsoeffekterna av kanel är dess förmåga att hålla kontroll över kroppens blodsockernivåer.

Forskning har upptäckt att kanel hjälper kroppen att metabolisera socker mer effektivt. Studier visar att så lite som en halv-tesked kanel dagligen ökar din insulinproduktion och samtidigt minska dina glukosnivåer. Av denna anledning är det viktigt för diabetiker att rådgöra med sin läkare innan du påbörjar en kanel regim.

Om du är en pre-patienter med diabetes kommer hälsoeffekterna av kanel, inte bara sänka ditt blodsocker, men även sänka LDL (dåligt kolesterol) och triglyceridnivåer. Dessutom, genom att hålla jämnare blodsockernivåer, du kommer inte heller att utveckla plötsliga cravings, så det är ett utmärkt hjälpmedel för viktminskning.

Många holistiska praktiker överens om att de positiva hälsoeffekterna av kanel är universella och kan förskrivas utan förbehåll. Den passar bra till honung, som är en annan naturlig mat med många hälsofördelar. Många föreskriva kombinationen för att bota de flesta sjukdomar. Kombinationen av kanel och honung har ordinerats åt artrit, dålig andedräkt, infektioner i urinblåsan, cancer, trötthet, håravfall, hörselnedsättning, hjärtsjukdomar, immunförsvar, matsmältningsproblem, sår och orolig mage, infertilitet, hudinfektioner och fläckar och tandvärk.

Kanel har blivit tillgänglig i kapselform för att tillgodose de som inte bryr sig om smak. De flesta njuta av aromatisk och söt smak. Den smälter väl in i en fysisk sötningsmedel. Det kan läggas till ris, alla former av grönsaker, sallader av frukt och te. Det är naturligtvis tillgänglig i käpp eller pulverform.

För den ultimata hälsofördelar av kanel, är det viktigt att använda färska kanel. Ett enkelt test är att lukta på innehållet i din container. Doften skall vara stark och söt. Om lukten är ljus, har positiva hälsoeffekter försvagas och det bör ersättas. Kanel ska förvaras i en tättslutande behållare och bör skyddas från ljus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.