Vad är det säkraste sättet för att lyfta tunga saker?

Om du felaktigt lyfta tunga saker, oavsett om de förpackningar eller äldre småbarn, kan du skada ryggen eller sträcka musklerna runt din rygg. Axlar och armar kan också vara skadade, beroende på hur du lyfter. Eftersom ryggsmärtor är inte roligt att hantera, och kan indikera en mild, måttlig eller till och med allvarliga skador, är det bäst att undvika felaktig lyftteknik.

Två vanliga misstag uppstår när folk försöker lyfta tunga saker. Den första av dessa misstag kan överskatta din styrka när man överväger om att lyfta tunga saker ensam. Om du inte är van vid tunga lyft, även en 30-40 pund (13,61 till 18,14 kg) objekt kan vara en utmaning att lyfta ensam. Dessutom, om försändelsen har en besvärlig form, kan det vara svårare att få den typ av grepp om det du behöver lyfta ett säkert sätt. Standarden regel när de överväger om du kan eller bör lyfta något enbart "när det tvivel, be någon att hjälpa till. " Låt inte stolthet stå i vägen för säkra lyft taktik.

Ett annat misstag, och de flesta av oss göra det regelbundet, är att böja vid midjan för att plocka upp saker från golvet. När du böjer vid midjan, arbetar du verkligen musklerna i rygg, bröst och axlar, och dina chanser för skador ökar. Istället kanske du tänka på följande när du behöver lyfta tunga saker:

  1. Istället för att böja i midjan, böj på knäna och komma till en låg position, om objektet är på golvet, eller till ett läge strax nedanför objektet om det är på en något högre yta, t. ex. på en kortare kaffebord. Detta hjälper dig att lita mer på benstyrka lyfta föremål, än på rygg och axlar styrka.
  2. Plocka upp objektet, om du känner att det är säkert att plocka upp den själv, och att den kommer så nära kroppen som möjligt. Detta kan kallas kramas. Ju längre armarna måste förlänga, desto mer sannolikt skador uppstå.
  3. Använd din benstyrka för en harmonisk och tryck försiktigt upp från böjde knä position.
  4. Vrid inte eller titta runt som du lyft, som kan flytta hur din kropp bär på vikt och stam eller skada olika muskler. Också inte ryck uppåt snabbt.
  5. Om du kämpar med att plocka upp objektet och benen kommer inte att räta ut, få lite hjälp.
  6. Planera ut exakt var och hur du kommer att släppa objektet. Var försiktig så du inte tappar den på dina tår eller fingrar, och böj knäna igen om du måste sätta punkt på en yta mindre än midjan.

Att kunna lyfta tunga poster är säkert alla om att flytta sakta, lyft med benen, planering hissen (kort), och att vara rimligt om vad du kan lyfta ensam. När två personer lyfter något tillsammans, att lasten ska fördelas jämnt och med två personer av samma höjd hjälper, eftersom både människor bär på posten vid ungefär samma höjd och kan samordna en jämnare knä böja och lyft teknik. Dessutom lägga märke till någon läkarens rekommendationer om att häva om du är gravid, nyligen har genomgått kirurgi eller har skador som kan förvärras genom att lyfta även lätta föremål. Med den extra tid för att lyfta tunga föremål på ett säkert sätt eller att få hjälp om du behöver det kan bevisa en otrolig tid sparare om det innebär att du inte kommer att återhämta sig från en ryggskada.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.